Torrent convoca el ple d'investidura de Turull per a les cinc de la tarda

Actualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, proposa Jordi Turull com a candidat a la investidura. El ple que haurà d'acceptar o rebutjar la seva candidatura se celebrarà aquest dijous a partir de les cinc de la tarda.

Torrent ha comparegut aquest dimecres al vespre al Parlament, després de fer la roda de consultes telefòniques amb els grups parlamentaris al llarg de la tarda, i ha explicat que Turull "ha estat l'únic candidat proposat".

 

La intenció de Torrent era fer la ronda de consultes a partir d'aquest dijous, però el procés s'ha precipitat després que el jutge Pablo Llarena hagi citat per aquest divendres Turull i cinc encausats més per notificar-los el processament.

Es tracta del tercer ple d'investidura que convoca Torrent des que presideix el Parlament: primer el de Carles Puigdemont, després el de Jordi Sànchez i, ara, el de Turull. En la seva compareixença, el president de la cambra ha afirmat que ja s'han "vulnerat els drets polítics de Jordi Sànchez i també es podrien produir ingerències així divendres", amb Turull.


És per això que, segons ha explicat, ha convocat el ple amb tant poc temps:

"Són els diputats els qui decidiran si Turull serà o no el president."

 

Turull promet "diàleg amb tothom i per a tothom"

La primera reacció de Turull ha estat a través de Twitter, on ha assegurat que, si obté la confiança del Parlament, treballarà "sense descans pel progrés i protecció dels 7,5 milions de catalans". A més a més, el candidat a la investidura ha promès "diàleg amb tothom i per a tothom".

 

Crítiques de l'oposició

Ciutadans, PSC i PP han carregat contra Torrent després de la ronda de contactes.

 

 

La líder de Ciutadans ha anunciat en una entrevista que aquest dijous a ha nit que demanaran que es desconvoqui el ple:

 

El PP, per la seva banda, ha anunciat que sol·licitarà una Junta de Portaveus urgent aquest dijous al matí per evitar el que qualifica de "ple de l'abús a la democràcia":

Puigdemont: "Turull serà un gran president"

En canvi, el president de la Generalitat cessat per l'aplicació de l'article 155, Carles Puigdemont, ha qualificat Turull com "un home honest i treballador" i ha pronosticat que "serà un gran president per revertir els efectes del 155".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut