Els partits de l'oposició critiquen les declaracions de Quim Torra
Els partits de l'oposició critiquen les declaracions de Quim Torra

"Il·luminat" o "perill públic", les reaccions a la "via eslovena" de Torra

Actualitzat

Les declaracions de Quim Torra defensant el model d'Eslovènia per aconseguir la independència li han valgut crítiques per part de la majoria de l'oposició, que han qualificat Torra d'"il·luminat", "irresponsable" o "perill públic". Alguns han recordat que Eslovènia va aconseguir la seva independència de Iugoslàvia després d'un breu conflicte bèl·lic el 1991 que va costar diverses desenes de morts.

Notícia relacionada: La via eslovena: la independència sense diàleg i amb sang

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha considerat a Palma que el president de la Generalitat és "un il·luminat" i "un irresponsable" per apel·lar a la via eslovena i ha lamentat que des de Catalunya es facin "crides a la insurrecció, i a sobre amb model".

"Em sembla indecent plantejar un terme de secessió amb vides que no són pròpies. Ja està bé de plantejar camins intransitables que juguen amb la convivència de la gent. D'apel·lar a catalans i catalanes pensant que tothom és igual. És una concepció totalitarista, vingui d'on vingui."

Des del PSC, Miquel Iceta ha afirmat a Twitter que la sola menció del cas d'Eslovènia com a via de solució és "un error, un absolut disbarat i una gran temeritat". Iceta interpel·la Esquerra Republicana i el PDeCAT a dir si aquest és el nou full de ruta, al qual -diu- s'oposarien rotundament.

Els comuns també censuren Torra per les seves declaracions. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, les ha qualificat de "greu irresponsabilitat" i ha demanat una rectificació immediata.

Des de Ciutadans, Inés Arrimadas ha advertit en una roda de premsa que el president català és un "perill públic", per apel·lar a la via eslovena a la independència pesi a la seva "violència", i ha demanat al govern espanyol que iniciï "el requeriment previ a l'activació del 155".  

"Estem farts i cansats d'aquesta sensació d'impunitat dels CDR i del Govern (...) ja s'està anunciant que el dia 21 de desembre hi haurà un nou caos. És una sensació de desemparament i abandonament enorme la que tenim a Catalunya. Sánchez ens ha venut al separatisme"

El PP també ha carregat contra el president de la Generalitat. El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha dit que "el separatisme busca la 'balcanització' d'Espanya".

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraMiquel IcetaInés ArrimadasPPPSOEPSCAda Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut