Ábalos diu que Torra és "molt il·luminat" per plantejar la via eslovena

El secretari d'organització del PSOE considera "indecent plantejar un terme de secessió amb vides que no són pròpies"

Juli RodésActualitzat

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha dit aquest diumenge a Mallorca que el president de la Generalitat, Quim Torra, és un "il·luminat" i un "irresponsable" per plantejar la via eslovena com a model per assolir la independència de Catalunya.

"El que no pot ser és que algú faci crides a una insurrecció i, a sobre, amb model, model eslovè. És tristíssim, per no dir una altra cosa. És tristíssim abocar la gent a un camí de sofriment. S'ha de ser molt il·luminat, molt irresponsable."

Torra va posar Eslovènia com exemple a seguir durant la seva intervenció en l'acte de presentació del Consell per la República que aquest dissabte es va fer al Teatre Reial Flamenc de Brussel·les.

 

El secretari general del PSOE, José Luis Ábalos, ha viatjat aquest diumenge a Mallorca, on s'ha reunit amb la presidenta balear, Francina Armengol (EFE)

 

Ábalos ha remarcat que Eslovènia "no té res a veure amb la situació de Catalunya", però pensa que Torra pot haver-la triat com a exemple "perquè potser és la que menys morts va aportar". Un plantejament que ha qualificat d'"indecent".

"Em sembla indecent plantejar un terme de secessió amb vides que no són pròpies. Ja està bé de plantejar camins intransitables que juguen amb la convivència de la gent. D'apel·lar a catalans i catalanes pensant que tothom és igual. És una concepció totalitarista, vingui d'on vingui."

A més, considera que, amb plantejaments com aquests, l'independentisme no defensa un "projecte que jo puc respectar, com a pensament", sinó, ben al contrari, assegura Ábalos, "estan aconseguint la reacció contrària i posant en qüestió la convivència en molts altres llocs d'Espanya".

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut