Iceta, durant la seva compareixença d'aquest dilluns
Iceta, durant la seva compareixença d'aquest dilluns
Barcelona

Iceta creu que el 24-M marca "la represa del projecte socialista a Catalunya"

Iceta ha assenyalat que les eleccions deixen "un panorama més fragmentat, amb més partits" i s'ha mostrat partidari d'"establir els pactes que assegurin governs estables de progrés"

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet un balanç "raonablement positiu" dels comicis municipals d'aquest diumenge i ha dit que "marquen la represa del projecte socialista a Catalunya". Iceta ha destacat els resultats de ciutats com Tarragona i Lleida i que, "en general, als alcaldes i alcaldesses socialistes els ha anat bé".

Després de la reunió de la comissió executiva del PSC, el primer secretari ha comparegut per fer una segona valoració després de la que va fer diumenge a la nit acompanyat del candidat a Barcelona, Jaume Collboni.

El primer secretari dels socialistes catalans ha insistit, com ja va fer el diumenge al vespre, que el PSC és el segon partit de Catalunya en nombre de vots i ha posat èmfasi en els 531.000 sufragis i 1.278 regidors obtinguts, les 66 majories absolutes i 67 majories relatives i que la formació ha estat la més votada a 28 dels 62 municipis de més de 20.000 habitants.

Pactes per formar "governs estables de progrés"

Iceta ha assenyalat que les eleccions deixen "un panorama més fragmentat, amb més partits" i ha remarcat la "millora significativa" d'Esquerra Republicana, Ciutadans i la CUP. "És evident que estem en temps de canvi i potser encara és aviat per copsar-ne l'abast i les conseqüències", ha dit.

Passats els comicis, el líder del PSC s'ha mostrat partidari de "llegir amb atenció els resultats a cada lloc" i "establir els pactes que assegurin governs estables de progrés".

Pel que fa als resultats a l'estat, Iceta ha apuntat que el PSOE és el segon partit i que "queda clar que és l'eix del canvi d'esquerres". Pels socialistes catalans, el camí a la Moncloa de Pedro Sánchez "està obert" i ha de culminar en "les properes eleccions generals".

Anar al contingut