El director de l'institut Maurice Ravel ha dimitit després de rebre nombroses amenaces de mort (Reuters)

França tindrà brigades policials d'intervenció ràpida a les escoles el pròxim curs

Amb el nivell d'alerta terrorista al màxim, una onada d'indignació s'escampa entre la comunitat educativa francesa per la proliferació de les amenaces als professors

RedaccióActualitzat

A França, el govern posarà brigades mòbils d'intervenció ràpida a les escoles formades per agents de seguretat per lluitar contra l'onada d'amenaces d'atemptats jihadistes.

Ho ha anunciat la ministra d'Educació, Nicole Belloubet, després que els mestres francesos van protestar divendres als carrers de París contra la sensació d'inseguretat que viuen als centres educatius.

Aquesta setmana ha dimitit el director de l'institut Maurice Ravel de París. Ho ha fet després de rebre amenaces de mort per un incident amb una alumna que portava el hijab i a qui el professor va demanar que se'l tragués. A les xarxes es va acusar el director d'haver colpejat l'alumna, i això va fer que rebés nombroses amenaces. Aquesta dimissió ha provocat una onada d'indignació entre la comunitat educativa francesa.

La policia va obrir una investigació per ciberassetjament al director del centre i va detenir un home acusat de ser l'autor de les amenaces del mort a les xarxes socials.

La ministra d'Educació de França, Nicole Belloubet (Reuters)

A més, en els últims deu dies, 150 escoles de la regió de París han rebut per internet amenaces d'atemptat de signe islamista radical, atiades en bona part per la guerra a Gaza.

El primer ministre francès assegura que la laïcitat a l'escola francesa "està amenaçada" i s'ha mostrat disposat a defensar-la amb totes les seves forces. Fa vint anys que una llei prohibeix portar símbols religiosos visibles a les escoles públiques franceses. 

Gilles Kepel, especialista en el món àrab, denuncia a la televisió francesa que els islamistes radicals volen imposar la por entre els mestres.

Tot això en un context en què les autoritats del país han apujat el nivell d'alerta terrorista al màxim nivell i quan falten quatre mesos per a la celebració dels Jocs Olímpics de París

A les escoles i instituts francesos planeja aquests dies el record dels dos professors assassinats mentre feien classe: Samuel Paty i Dominique Bernard. Dos assassinats en què estaven implicats antics estudiants dels dos centres que havien viscut un procés de radicalització. 

Segons el Ministeri d'Educació, les noves brigades d'intervenció ràpida a les escoles estaran formades per una vintena d'agents i es desplegaran el pròxim curs escolar. 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Educació FrançaSeguretat
Anar al contingut