La policia francesa demana a la població que no s'acosti al lloc on ha estat ferit l'agressor
La policia francesa demana a la població que no s'acosti al lloc on ha estat ferit l'agressor
Conflans-Sainte-Honorine, França

Decapitat un professor francès que hauria ensenyat a classe caricatures de Mahoma

L'agressor del professor ha mort abatut per la policia a la veïna localitat d'Éragny

RedaccióActualitzat

Un professor francès ha mort decapitat aquest divendres a la tarda a la població francesa de Conflans-Sainte-Honorine, situat a uns 30 quilòmetres de París. La policia ha abatut el presumpte agressor pocs minuts després a la veïna localitat d'Éragny.

El presumpte autor és un jove de 18 anys nascut a Moscou. En un primer moment s'atribuïa l'autoria de l'assassinat al pare d'un dels alumnes de l'institut de secundària Bois d'Aulne, a Conflans-Sainte-Honorine, on donava classes el professor.

Els fets han passat a l'hora de la sortida de l'escola. La víctima és un professor d'història de l'institut de secundària Bois d'Aulne, que hauria fet una classe sobre llibertat d'expressió i hauria mostrat als alumnes a l'aula unes caricatures de Mahoma. Segons apunten aquestes fonts, aquesta hauria estat la motivació del seu assassí.


El ministre d'Educació ha assegurat que França "es mantindrà forta contra la monstruositat del terrorisme islamista". Jean-Michel Blanquer ha qualificat l'atac d'"assassinat innoble" i ha dit que es tracta "d'un atac contra la República francesa".

 

La Fiscalia Nacional Antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació de l'assassinat i el president francès Emmanuel Macron s'ha afegit al gabinet de crisi convocat a Conflans-Sainte-Honorine. A Twitter, Macron, s'ha referit a l'atac amb la històrica i cèlebre frase "No passaran":


El ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, que estava de visita al Marroc, ha avançat la seva tornada a París.

La policia ha demanat a la població que eviti anar cap a la zona on hi ha hagut l'atac:

 

El judici contra els atacants de la revista satírica "Charlie Hebdo" va començar aquest mes de setembre a París. Coincidint amb l'obertura del judici, la revista va tornar a publicar les polèmiques caricatures del profeta i Al-Qaeda ha tornat a amenaçar de mort els periodistes de la publicació.

A finals de setembre, un home va atacar amb un ganivet dos treballadors d'una agència de notícies que hi ha a l'edifici on hi havia l'antiga seu de "Charlie Hebdo" a París.

 

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut