França eleva el nivell d'alerta al màxim després de la mort a ganivetades d'un docent a Arràs

La Fiscalia Antiterrorista ha obert una investigació i, segons fonts policials, l'atacant hauria cridat en àrab "Déu és gran"

RedaccióActualitzat

França puja al màxim el nivell d'alerta de seguretat després que un jove hagi matat aquest divendres a ganivetades un professor en un institut de la localitat d'Arràs, al nord-est de París. L'atacant també ha causat dos ferits, un altre docent i un agent de seguretat, aquest últim en estat molt greu.

Segons els testimonis, l'agressor ha entrat a l'institut de Gambetta-Carnot i ha intentat apunyalar diverses persones mentre cridava en àrab "Déu és gran".

El centre no tenia cap identificació religiosa i la policia desvincula els fets de les protestes pels bombardejos israelians sobre Gaza que Hamas ha convocat avui. En aquest sentit, la Fiscalia Antiterrorista ha obert una investigació.

Així mateix, l'Assemblea Nacional ha suspès la sessió d'avui en solidaritat amb la víctima i els ferits i el president francès, Emmanuel Macron, ha viatjat a la zona.


Qui és l'atacant?

L'atacant ha estat detingut i seria un antic alumne del centre. Segons fonts policials, és d'origen txetxè i té 22 anys.

Alguns mitjans apunten que estava fitxat per la policia per radicalisme islàmic.

La policia també ha detingut el seu germà, de 16 anys, i vuit persones més, tal com apunten diferents mitjans.
 

Macron assegura que França "no cedirà davant el terror"

El president, Emmanuel Macron ha fet una crida als francesos a "estar units" davant "la barbàrie del terrorisme islamista". I és que ha assegurat que el país no "cedirà davant el terror".

Des del pati del mateix institut Gambetta-Carnot, on s'han produït els fets, Macron ha explicat que el professor assassinat, quan ha vist l'atacant, s'hi ha interposat. I aquesta acció, juntament amb la del director i altres treballadors, "ha salvat moltes vides".

El president francès també ha volgut felicitar la policia per actuar amb rapidesa i arribar a l'institut en només quatre minuts. A més, Macron ha confirmat que s'ha neutralitzat un altre atemptat a la regió de París, després de l'atac d'Arràs. 

 

ARXIVAT A:
TerrorismeFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut