Washington

Familiars de les víctimes dels atacs de l'11-S exigeixen una investigació sobre els atemptats al marge de l'oficial

Difícilment ningú es podrà esborrar del cap la imatge de les Torres Bessones de Nova York desplomant-se. Fa cinc anys, els Estats Units patien els pitjors atemptats de la seva història. Tres mil morts a Nova York, Washington i Pennsilvània. La vigília del cinquè aniversari ha arribat carregada de records. Però el pas del temps, a més, ha servit per trencar un tabú: ara, cinc anys després, els familiars de les víctimes exigeixen explicacions més enllà de la versió oficial del govern.

Actualitzat
Milers de persones es congreguen a l'indret on, segons la versió oficial, va impactar un dels quatre avions segrestats aquell matí de final d'estiu de fa cinc anys. Són fets relativament recents, però el lloc ha adquirit, ja, per a molts, la categoria d'històric.

Són moments de cert recolliment, un sentiment que no contradiu les demandes d'alguns familiars de les víctimes, que demanen la reobertura d'una investigació, fora de l'àmbit polític, per saber el que va passar aquella jornada. Volen explicacions, fins a quin punt hi va haver negligència de les forces de seguretat, incapaces, segons la versió oficial, de destapar el complot. I fins i tot, explicacions sobre la naturalesa exacta de l'atac. No tothom assumeix la versió del govern Bush sobre l'atac al Pentàgon.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut