Navata

Estabilitzat l'incendi de Navata, que ha cremat 34 hectàrees i ha obligat a desallotjar cinc masies

Està clar que els incendis no ofereixen treva a l'Alt Empordà, on sobre les cinc de la tarda d'aquest dilluns s'ha declarat el setè incendi del dia al municipi de Navata i més tard un altre foc ha començat al municipi de Llers. Un total de 52 mitjans aeris (durant les hores de sol) i terrestres treballen en l'extinció de l'incendi de Navata, que s'ha aconseguit estabilitzar després d'afectar en major mesura el municipi veí de Cabanelles. El foc ha obligat a desallotjar una vintena de persones de cinc masies de la zona, que ja han pogut tornar a casa. El foc ha arrasat 34 hectàrees. El foc que cremava a Llers ja ha estat controlat.

Actualitzat

El perímetre de l'incendi de Navata s'ha estabilitzat poc abans de mitjanit, quan avançava cap al municipi veí d'Espinavessa i després de desallotjar cinc famílies que vivien en masies pròximes al focus de l'incendi que han estat traslladades al centre cívic del poble. Finalment han pogut dormir a casa. 

El foc s'ha originat al peu del Rec de les Fontetes, al sud de la carretera N-260 i a l'est de la GIP-5121, al límit amb el municipi de Cabanelles, que de fet ha estat el municipi més afectat per les flames. L'alcalde de Navata, Jaume Homs, ha assegurat que l'incendi declarat a la seva localitat ha estat intencionat, ja que ha començat en una zona boscosa molt densa al costat d'una carretera.

L'incendi de Llers, per la seva banda, ja ha estat controlat. Aquest incendi, que cremava només 10 quilòmetres al nord del de Navata, s'ha iniciat al peu del Torrent de la Coma Forcada, entre la carretera GIV-5105 i la localitat d'Avinyonet de Puigventós. L'incendi, en què hi han treballat 12 dotacions de bombers, ha mort en un camp d'oliveres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut