Capmany

Els bombers aconsegueixen estabilitzar el foc de Capmany, el cinquè en quatre dies que es declara a l'Alt Empordà

Els Bombers de la Generalitat continuen remullant les zones afectades pels incendis de Cistella, Ventalló i Capmany. En aquest últim foc, una trentena de dotacions terrestres dels bombers han treballat tota la nit per extingir l'incendi forestal que es va declarar ahir. El foc de Capmany és el cinquè que es declara a la zona des de divendres. El foc ha quedat estabilitzat després que les flames avancessin sense control durant més de vuit hores, atiades pel fort vent. L'incendi ha arrasat unes 400 hectàrees dels termes municipals de Capmany, Biure i Darnius.

Actualitzat

El foc de Capmany va començar diumenge a quarts de tres de la tarda i en menys de quatre hores va arribar fins a Llers. Pel camí es van haver de desallotjar dues cases de colònies -una d'ocupada per persones discapacitades-, dos càmpings, una quinzena de masies de la zona, els 220 habitants de Biure d'Empordà, la urbanització Can Miquel, el nucli de la vall de Capmany i una urbanització de Pont de Molins. En total, 380 persones.

Les evacuacions es van fer com a mesura preventiva, ja que, segons la consellera d'Interior, Montserrat Tura, en cap moment no hi va haver risc que les flames afectessin els nuclis habitats. La majoria dels evacuats van ser traslladats fins a equipaments públics de poblacions de la zona, com Figueres i Terrades. A mesura que les flames van ser controlades, però, els desallotjats van poder tornar a casa.

Caos circulatori

El punt on es va iniciar l'incendi, al costat de la N-II i l'autopista AP-7, va obligar a tallar aquestes importants vies que connecten Catalunya amb França, així com les carreteres locals GI-602 i GI-6026. Això va provocar un caos circulatori amb cues de fins a 20 quilòmetres a l'AP-7. A poc a poc les retencions també anar arribant a les vies alternatives per on es desviava el trànsit, les carreteres C-35, C-260 i N-260.

Cap al vespre es va obrir de forma gradual l'autopista, primer en sentit nord i després en direcció sud, per permetre descongestionar l'enorme concentració de cotxes que durant hores havien estat aturats.

Una acció imprudent

Pel que fa a l'origen dels focs, la consellera Tura ha dit que encara és d'hora per afirmar cap hipòtesi, però ha reconegut que quan un foc es produeix al marge d'una carretera la causa més probable és una acció imprudent, segurament una cigarreta mal apagada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut