Vilopriu

Estabilitzat l'incendi de Palau de Santa Eulàlia, que ha cremat 23,5 hectàrees

Una cadena d'incendis declarats els últims dies manté en alerta la comarca de l'Alt Empordà. Des de dijous, les flames han arrasat prop de 2.000 hectàrees i s'han originat als municipis de Sant Climent Sescebes, Capmany, Cadaqués, Cistella, Ventalló -el més gran- i l'últim, el de Palau de Santa Eulàlia, que s'ha declarat aquest dilluns al matí. Els bombers han aconseguit estabilitzar el perímetre de l'incendi, que ha cremat 23,5 hectàrees. Hi han treballat 35 dotacions terrestres i 16 mitjans aeris, fins que s'ha fet fosc, per extingir totalment el foc.

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar l'incendi que des del migdia crema al terme municipal de Palau de Santa Eulàlia, molt a prop d'on encara cremen els incendis de Cistella, Ventalló i Capmany, i confien a estabilitzar-lo en poc temps. 

Trenta-cinc dotacions terrestres i setze mitjans aeris es troben al lloc de l'incendi treballant per acabar d'extingir-lo del tot, encara que els helicòpters i hidroavions han tornat a terra quan s'ha post el sol. El foc ha obligat a tallar la carretera comarcal GIV-6226 a l'altura de Garrigàs.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, només els veïns de dues cases aïllades de Palau de Santa Eulàlia han abandonat voluntàriament els seus domicilis quan se'ls ha informat de l'incendi, encara que el foc era lluny de casa seva.

Un altre incendi a Siurana

A primera hora de la tarda s'ha declarat un altre incendi forestal a Siurana d'Empordà. El foc s'ha desplaçat ràpidament cap al nucli urbà de la població, fet que ha creat una gran alarma entre els veïns i ha obligat als Mossos d'Esquadra a fer una evacuació preventiva de les persones que tenen problemes respiratoris. Els Bombers han aconseguit estabilitzar el foc que ha cremat entre quatre i cinc hectàrees, el 95% de les quals corresponen a conreus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut