Els mossos inclouen el bullying en l'atestat policial del suïcidi de l'adolescent a Sallent

Ja han entregat l'atestat a la jutge de Manresa que investiga el suïcidi de l'adolescent de Sallent, en el qual han inclòs l'assetjament com un dels elements de la investigació

RedaccióActualitzat

Els mossos d'esquadra ja han entregat a la jutge l'atestat sobre la mort de l'adolescent de Sallent dilluns passat. El noi, de dotze anys, es va suïcidar acompanyat de la seva germana bessona, que continua ingressada greu però estable. L'informe policial, que està sota secret de sumari, inclou l'assetjament com un dels elements de la investigació.

En les últimes hores també s'ha fet pública la versió de l'avi, que en declaracions en diversos mitjans ha apuntat el bullying com un dels factors que hauria conduït l'adolescent al suïcidi. Segons el seu relat, aquesta situació es va agreujar quan la víctima es va tallar els cabells i va comunicar a la família que volia que li diguessin Iván —per això, amb la confirmació de la família, en aquest mitjà el començarem a tractar com ell volia.

El Departament d'Educació, que en un primer moment va dir que no hi havia assetjament, després va variar el seu posicionament: va passar a no descartar cap hipòtesi i va activar la unitat de tractament de violència a l'institut de Sallent. Ara, investiga per què el centre no havia activat abans els protocols corresponents.

Núria Mora, secretària de Transformació Educativa:

"Els centres activen el protocol quan tenen indicis d'assetjament. En aquest cas, la informació que nosaltres rebem des del centre és que no estava activat el protocol perquè no hi havia hagut indicis d'aquest assetjament. Però això, en tot cas, la USAV, recollint tota la informació, anirà conformant tot aquest relat per esclarir quina ha estat la situació i quins han estat els fets."

Els serveis socials de l'Ajuntament de Sallent insisteixen que tots els canals d'ajuda a la família estaven actius en el moment del succés.

Els experts recorden que casos de suïcidi com aquest no s'acostumen a deure a un sol factor.

D'altra banda, el departament també assegura que el centre no tenia coneixement de la voluntat de canvi de gènere que l'adolescent va revelar en la carta de comiat i que, per tant, tampoc no s'havia activat el protocol adreçat a aquests casos.

 

ARXIVAT A:
Educació MenorsAssetjament escolar
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut