Espelmes, missatges i flors de condol per les bessones de Sallent (ACN/Marc Escolà)

Les bessones que es van precipitar d'un balcó a Sallent rebien atenció psicològica i social

La mort d'una de les menors, que es va precipitar pel balcó amb la germana, que està ferida greu, seria un suïcidi, segons la investigació

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra apunten al suïcidi en el cas de les dues bessones de 12 anys que s'han precipitat des d'un tercer pis aquest dimarts, a Sallent, al Bages. Una ha perdut la vida i l'altra es troba en estat crític però estable, ingressada a l'hospital.

Els Mossos no han trobat cap indici de criminalitat en el cas. Corroboren aquesta hipòtesi, entre altres indicis, les dues cartes manuscrites de les nenes que ha trobat la policia.

Els Mossos d'Esquadra investiguen si les bessones patien algun tipus d'assetjament, tot i que el Departament d'Educació diu que no es va detectar cap problema de bullying o assetjament escolar. Les nenes, però, rebien ajuda psicològica a l'institut per la seva situació familiar i social, i també eren ateses pel CSMIJ, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil.  

La família ja feia dos o tres anys que s'havia instal·lat a Sallent, després de viure en altres localitats catalanes.

 

Família atesa als serveis socials

La situació de la família era "coneguda pels serveis socials" de l'Ajuntament de Sallent, segons ha dit a EFE l'alcalde Oriol Ribalta. Sense donar detalls, ha afegit que s'havia "ofert tota l'ajuda a la família de les dues menors", que, a més, té un altre fill més petit.

El consistori ha decretat tres dies de dol i ha suspès tots els actes públics previstos pel Carnaval del municipi. En el text del decret també es demana "el màxim respecte a la família de les víctimes" i preguen que" no es difongui informació falsa o no corroborada per tal de respectar el dret a la intimitat i evitar crear encara més dolor". L'Ajuntament també ha posat a disposició de la família ajudes econòmiques.

Dimecres al migdia es va fer un minut de silenci davant del consistori, que ha penjat un crespó negre a la façana. Després de l'acte de condol, on han assistit també alumnes de l'institut on estudiaven les germanes, l'alcalde, Oriol Ribalta, ha expressat la commoció: "Són moments molt difícils, ens sentim adolorits."

Un minut de silenci a Sallent on s'han decretat tres dies de dol i s'han suspès els actes de Carnaval( ACN Mar Martí)

L'Equip d'Atenció Primària ja va activar dimarts els protocols de suport psicològic als familiars i persones de l'entorn de les víctimes, i també per als companys i professionals de l'institut.

Els Serveis Territorials del Departament d'Educació es van reunir per posar a disposició del centre per gestionar de la millor manera els fets.

Les persones que tinguin pensaments suïcides poden trobar suport i ajuda en els telèfons 061 i 024.

Els casos de conductes suïcides entre els menors han crescut en els últims anys i cada vegada es detecten en edats més primerenques. Els experts consideren que la prevenció i el dol s'ha de treballar i afrontar en comunitat i en tots els entorns: social, familiar i escolar.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut