Minut de silenci per l'adolescent de Sallent (ACN/Mar Martí)

Educació activa la unitat de tractament de violència a l'institut de les germanes de Sallent

No descarten cap hipòtesi, i es considera que el suïcidi no s'hauria produït per un sol factor, sinó per un cúmul de causes diferents

RedaccióActualitzat

Educació ha activat aquest dijous la unitat de tractament de violència a l'institut on estudiaven les germanes bessones de 12 anys de Sallent que van precipitar-se al buit, una de les quals va morir.

Es tracta d'una unitat especialitzada per tractar la violència amb l'objectiu d'investigar a fons la situació que vivien al centre.

A hores d'ara no descarten cap hipòtesi sobre les causes del suïcidi. Una d'elles es qüestionava la identitat de gènere, i totes dues rebien ajuda psicològica a l'institut i també en un centre de salut mental. La família de les noies estava sota seguiment dels serveis socials.

En aquests moments es considera que el suïcidi no s'hauria produït per un sol factor, sinó per un cúmul de causes diferents

Anna Chillida, que és directora general d'Alumnat del Departament d'Educació, ha explicat a la premsa que l'activació d'aquesta unitat ha de servir, també, per aclarir si es podria tractar d'un cas de bullying.

"De moment no descartem cap situació ni cap hipòtesi, ni que sí ni que no. Per això hem decidit activar la unitat de suport a l'alumnat en situació de violència, per poder indagar a fons en tota la situació, independentment que hi ha la investigació judicial."

Aquest suïcidi s'emmarca en l'empitjorament generalitzat de l'estat emocional dels joves, com recull una enquesta de la Diputació de Barcelona que s'acaba de presentar.

En aquest sentit, el psiquiatre Diego Palao, que és director de Salut Mental de l'hospital Parc Taulí i membre Pla Prevenció Suïcidi, ha explicat a "Els matins" de TV3 que cal perdre la por a preguntar als adolescents si estan pensant a morir-se, a suïcidar-se, quan es detectin determinats canvis de conducta. Aquesta és l'entrevista:


 
ARXIVAT A:
Educació Menors
Anar al contingut