El TSJC ajorna el judici contra el president Torra al 18 de novembre

Es farà després de resoldre les recusacions presentades i quan ja es coneixerà la sentència del judici del procés

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ajornat fins al 18 de novembre el judici al president de la Generalitat, Quim Torra que estava previst per a la setmana que ve.

Segons havia avançat el diari La Razón, el judici per desobediència per no haver retirat a temps el llaç groc de la façana de la Generalitat durant l'última campanya electoral canvia de data arran de la impossibilitat de resoldre a temps les tres recusacions plantejades per Torra.

D'aquesta manera, la vista oral ja no coincidirà amb el debat de política general que s'ha de fer en el Parlament dimecres i dijous de la setmana que ve, 25 i 26 de setembre, que era la data triada inicialment pel TSJC per jutjar Torra.

La vista se celebrarà, en canvi, després que s'hagi fet pública la sentència del judici del procés celebrat al Tribunal Suprem.

 

Quim Torra a la porta del TSJC el 15 de maig, quan hi va anar a declarar durant la instrucció 

 

La defensa de Torra va presentar primer un escrit de recusació contra Jesús María Barrientos, president del TSJC i president del tribunal que havia de jutjar el president de la Generalitat, en considerar que accions i manifestacions seves demostraven la seva "falta d'imparcialitat". També recusava la jutge Mercedes Armas

Barrientos i Armas van ser apartats provisionalment.

Aquesta setmana, a més, els advocats de Torra han recusat el jutge Carlos Ramos, que havia de decidir sobre la recusació de Barrientos i Armas. Ja l'havien recusat -sense èxit- com a jutge instructor del cas i ara argumenten que aquesta circumstància li impedeix estudiar l'incident de recusació de manera neutral. Apunten, a més, a la seva vinculació amb el PSC, partit que el va proposar.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàJudicial
Anar al contingut