El president Torra va declarar al TSJC pel cas de les pancartes del llaç groc
Barcelona

Torra recusa el jutge que decideix si aparta els magistrats que l'han de jutjar

Considera Carlos Ramos, que ja va ser recusat també com a instructor del mateix cas, "estretament vinculat" al PSC

Actualitzat

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la recusació del magistrat Carlos Ramos. Es tracta del jutge que ha d'estudiar si s'aparta dos dels membres del tribunal, que ha de jutjar el president per desobediència per haver mantingut les pancartes amb llaços grocs al balcó de la Generalitat durant la campanya electoral del 28A.

Els advocats vinculen Ramos al PSC. De fet, ja el van recusar quan va ser l'instructor del cas obert per desobediència que el jutja la setmana que ve.

Carlos Ramos ha de decidir sobre la recusació que Torra va presentar contra Jesús María Barrientos i Mercedes Armas al·legant "una flagrant falta d'mparcialitat". Barrientos s'havia pronunciat públicament a favor de la decisió de la Junta Electoral sobre els llaços grocs que precisament és el motiu de judici contra Torra, a més, juntament amb la magistrada Armas, d'haver-se pronunciat contra el procés.

 

Segona recusació a Carlos Ramos

Els advocats argumenten que el jutge no pot estudiar l'incident de recusació perquè ja coneix el cas, però també al·leguen "enemistat manifesta" i "interès directe o indirecte" en la causa. Ramos va fer la instrucció del cas que ara es jutja i va desestimar la seva pròpia recusació argumentant que Torra feia servir argúcies i obstacles.

L'escrit presentat apunta que Ramos és jutge del TSJC a proposta del PSC i diu que hi està "estretament vinculat". I subratlla que els socialistes volen que el president convoqui eleccions.

 

 


Els tres canvis de pancarta a la façana de la Generalitat durant la campanya electoral del 28A

 

Gonzalo Boye, redactor de l'escrit de recusació, desconfia que la decisió sobre Torra ja estigui "predeterminada" i que el PSC aconsegueixi el seu objectiu a través d'una resolució judicial d'inhabilitació.

"És absolutament clar i meridià que l'estreta vinculació amb determinada formació política del magistrat recusat li impediria actuar en sentit contrari al volgut per la formació que el va proposar en el seu dia per ocupar aquesta importantíssima plaça."

Boye recorda la controvèrsia que sempre hi ha hagut amb els nomenaments d'origen polític, i remarca que el mateix Barrientos, president del TSJC, va manifestar la seva desconfiança respecte a aquest tipus de nomenaments.

Aquesta nova recusació podria endarrerir la data del judici, que està prevista per al 25 i 26 de setembre. Recordem que, per la coincidència de la vista amb el ple de política general al Parlament de Catalunya, el president Torra va insinuar que no es presentaria al judici.

ARXIVAT A:
Quim TorraTSJCJudicialEleccions 28AProcés català
Anar al contingut