Torra recusa el president del TSJC per la seva "flagrant falta d'imparcialitat"

A l'escrit de recusació, el president de la Generalitat afirma que Barrientos, que ha de jutjar Torra per desobediència, s'ha pronunciat contra el procés i els llaços grocs

RedaccióActualitzat

Quim Torra ha presentat aquest dilluns la recusació contra el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que presideix també el tribunal que ha de jutjar el president de la Generalitat pels llaços grocs els dies 25 i 26 d'aquest mes.

En l'escrit, els advocats al·leguen, bàsicament, dos motius per recusar-lo. Per una banda s'afirma que Barrientos ha participat anteriorment en aquesta causa, concretament en l'escrit d'admissió a tràmit de la querella contra el president Torra, acusat de desobediència, "cosa que no és un fet menor", diuen els advocats.

Per altra banda, asseguren que "s'està davant d'un cas flagrant de falta d'imparcialitat". En aquest sentit posen diversos exemples, com quan Barrientos va abandonar una conferència del president del Parlament en què Roger Torrent va parlar de presos polítics. O quan el president del TSJC va afirmar que la decisió de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs "és tan òbvia que no hauria de ser necessària, perquè aquest és l'estat natural de les coses". Barrientos també va afirmar que els espais públics "no són espais pels posicionaments ideològics."

Torra, sortint de declarar al TSJC el 15 de maig passat (ACN)


Torra insinua no que no es presentarà al judici

Els últims dies, el president de la Generalitat ha deixat oberta la possibilitat de no presentar-se al judici si no es canvien les dates del 25 i 26 de setembre, que coincideixen amb el debat de política general al Parlament.

De moment, Torra manté la incògnita, però apunta que no anar-hi seria seguir l'estratègia de confrontació amb l'Estat que sempre ha defensat: "No anar-hi seria posar de manifest que t'has de plantar. Quan parlem de confrontació democràtica, de què estem parlant? Parlem del fet que ens plantem davant un estat autoritari i repressiu que ho està utilitzant tot per tirar endavant la seva idea."

En tot cas, ni per la Fiscalia ni per l'acusació no hi ha res a canviar. Entre altres coses, perquè Torra no planteja una alternativa i s'escuda en uns suposats privilegis.

ARXIVAT A:
Quim TorraJudicialProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut