El jove es va enfilar al balcó per rescatar l'home de l'incendi (Levante-EMV)
Dénia

El jove senegalès que va salvar la vida a un home a Dénia ja té permís de residència

Gorgui Lamine Sow no va dubtar a rescatar un home amb mobilitat reduïda atrapat en un foc a casa seva

RedaccióActualitzat

Gorgui Lamine Sow ja té permís de residència i de treball. L'hi ha concedit el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, gairebé un mes després que rescatés un home amb mobilitat reduïda d'un incendi a casa seva. Es tracta d'una autorització excepcional per raons d'interès públic.

Aquest migrant senegalès viu a Gandia amb la seva parella i la filla de set mesos i es guanya la vida venent artesania a Dénia. Ara, però, podrà intentar complir el seu somni de ser camioner gràcies al gest que va tenir a principis de gener, quan va sentir els crits d'auxili d'un home enmig d'un incendi i es va enfilar al balcó, el va carregar a coll i el va baixar al carrer per una escala que els veïns li van col·locar sota el balcó. 

 

Moment del rescat en què Gorgui Lamine Sow surt portant Álex Caudeli a coll (Levante-EMV)

La seva acció es va viralitzar, molts el van considerar un heroi i el van buscar. I és que ell es va rentar les mans a casa d'una veïna i va marxar sense que ningú li pogués donar les gràcies.

Ell mateix va explicar en entrevistes posteriors per què se'n va anar d'aquella manera:

"Me'n vaig anar perquè no volia que la policia em preguntés què havia passat. Pensava que em podria portar problemes."

Des que va arribar a Espanya el juliol del 2017, Gorgui Lamine Sow ha estat en dependències de la Guàrdia Civil per no tenir documentació legal. Ara això ja no li tornarà a passar.

Va ser la delegació del govern espanyol al País Valencià qui va demanar al Ministeri de Treball que regularitzés la situació de Lamine. Llavors, el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ja va assegurar que el ministeri havia "entès que sí que es podrien donar les causes" per expedir aquesta autorització excepcional.

En la petició, s'hi van incloure informes favorables de l'Ajuntament de Dénia i de la Policia Local, en què s'explica la gesta de Gorgui Lamine Sow.

 

 

La víctima de l'incendi engega una campanya per recaptar fons

L'altra cara de la història és Álex Caudeli, la víctima de l'incendi que Gorgui va salvar. Ha engegat una campanya per recaptar diners per a Gorgui, a qui qualifica d'heroi, però també per a ell, perquè assegura que arran de l'incendi ho ha "perdut tot".

Caudeli assegura que els diners que es recullin, se'ls repartiran a parts iguals. 

"Amb la meva precària situació, no li puc oferir res. Per això, demano la màxima col·laboració per poder-lo ajudar a complir el seu somni, a tenir una vida digna i un treball estable."

Anar al contingut