Gorgui Lamine Sow i la seva dona
Dénia

Tramitaran els papers del jove senegalès que va salvar un home d'un incendi a Dénia

Gorgui Lamine Sow va rescatar, fa una setmana, un home amb mobilitat reduïda atrapat en un foc a casa seva

RedaccióActualitzat

Gorgui Lamine Sow, el migrant senegalès que fa una setmana va rescatar un home amb mobilitat reduïda d'un incendi a Dénia, a la Marina Alta, sembla que aconseguirà els papers.

La delegació del govern espanyol al País Valencià ha demanat al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social que regularitzi la seva situació, i sembla que el ministeri "ha entès que sí que es podrien donar les causes" per expedir la documentació de Gorgui Lamine Sow.

Segons el delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presentat la proposta perquè considera que es tracta d'un cas excepcional i està convençut que "serà perfectament recollit pel ministeri."

Aquest jove senegalès de 20 anys és un heroi des de divendres passat, quan caminant pel carrer va veure un incendi i va decidir actuar.

 

Moment del rescat en què Gorgui surt portant Álex a coll (Font:Levante-EMV)

Gorgui Lamine Sow viu a Gandia amb la dona i la filla de set mesos, però es guanya la vida venent artesania a Dénia.

Fa una setmana, va sentir els crits d'auxili d'un home atrapat en una vivenda que cremava. Sense pensar-s'ho, es va enfilar per la façana per rescatar-lo. El va trobar a terra i va descobrir que tenia dificultats per moure's per un problema a les cames. De seguida, el va carregar a coll, va sortir al balcó i va baixar per una escala que hi acabaven de posar uns veïns.

"Vaig pujar-hi sense pensar, perquè volia ajudar. Sabia que era molt perillós, però quan pujava no vaig pensar res. No tinc diners per ajudar la gent, però tinc un bon cor per ajudar la gent. Ho vaig fer perquè m'ho va demanar el cor."

Després, Gorgui es va anar a rentar les mans a casa d'una veïna i va marxar tan de pressa que ni li van poder donar les gràcies.

"Me'n vaig anar perquè no volia que la policia em preguntés què havia passat. Pensava que em podria portar problemes."

Tenia por perquè, des que va arribar a Espanya el juliol del 2017, ja ha estat unes vegades detingut en dependències de la Guàrdia Civil per no tenir documentació legal.

 

 

La víctima, Álex, com a mostra d'agraïment per haver-li salvat la vida, li ha regalat, a ell i a la filla, samarretes amb la 'S' de Superman.

I ara sembla que aconseguirà la seva principal demanda: regularitzar la seva situació. Aleshores serà el moment de complir el seu somni de treballar de camioner.

Anar al contingut