Neus Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu
Neus Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu

El govern farà un acte a favor del referèndum abans de Sant Jordi

Neus Munté ha explicat que el govern celebrarà un acte per "reforçar" el seu compromís amb el referèndum i ha negat que hi hagi una crisi de confiança després de la polèmica gravació de Bonvehí

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha explicat aquest dimarts que el govern català preveu celebrar un acte abans del diumenge 23 d'abril, dia de Sant Jordi, per "reforçar el compromís inequívoc del govern i de tots i cadascun dels seus membres" amb la convocatòria d'un referèndum aquest any. Segons fonts de l'executiu català, l'acte tindrà lloc al Palau de la Generalitat

En la roda de premsa posterior al consell executiu, Munté no ha detallat el format de l'acte ni qui hi assistirà, però ha deixat clar que estarà organitzat per la Generalitat. També ha negat una "crisi de confiança" entre els dos socis del govern, el PDeCAT i ERC, malgrat les topades que han viscut tots dos partits els últims dies.

Preguntada per la polèmica gravació en què el coordinador d'Organització del PDeCAT, David Bonvehí, parla de buscar un candidat autonomista si fracassa el procés, Munté ha negat que hi hagi una crisi de confiança al govern i ha assegurat que tots els membres estan d'acord i conjurats sobre el fet que les "legítimes discrepàncies" en cap cas han de perjudicar els espais comuns com JxSí i el govern:

"Crisi de confiança en el govern ni una. Estem fortament determinats amb el compromís del referèndum, que és un compromís en ferm."

Segons Munté, volen seguir treballant en un marc de confiança i cohesió interna perquè l'objectiu que persegueixen "és massa important com perquè qualsevol discussió o diferència que pugui existir perjudiqui el compromís pel referèndum, i més en el tram final del procés independentista".

Després que el coordinador d'Organització del PDeCAT, David Bonvehí, hagi decidit finalment no portar a Fiscalia l'enregistrament d'una conversa seva, Munté ha negat que hagin parlat d'això en el govern, encara que són conscients de les "dificultats" que poden sorgir.

Així, ha manifestat la seva tranquil·litat davant la "cohesió" i la determinació del govern català per celebrar el referèndum i ha assegurat que les enquestes reflecteixen un clam democràtic majoritari que es manté en el temps en favor que els catalans puguin votar i que, "si alguna cosa uneix i no divideix els catalans, és el referèndum".

"No es tracta de pringar o no"

En preguntar-li si tots els membres del govern "pringaran" i signaran la convocatòria del referèndum, ha respost que tots tenen l'objectiu i compromís de prendre les millors decisions per possibilitar el referèndum:

"Ningú pringa. No es tracta de pringar o no; es tracta de servir per fer possible l'objectiu final."

Anar al contingut