El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí (ACN)
El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí (ACN)
Manresa

Bonvehí canvia d'opinió i no portarà a la fiscalia la conversa de Manresa

El secretari d'Organització del PDeCAT segueix apuntant ERC com a responsable i insisteix a demanar-li responsabilitats

RedaccióActualitzat

El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, fa marxa enrere i ha anunciat que finalment no portarà a la fiscalia la polèmica gravació i publicació de l'àudio d'un dinar privat amb membres del partit en el qual va dir que si el procés sobiranista acabés malament presentarien "un candidat autonomista" a les eleccions catalanes.

El secretari d'Organització del PDeCAT, però, segueix apuntant el partit d'Oriol Junqueras com el responsable d'haver gravat la seva conversa en un dinar privat a Manresa amb càrrecs locals de la comarca del Bages. Al mateix restaurant hi havia dos regidors republicans de l'Ajuntament de Manresa. Per això, el número 2 del PDeCAT insisteix a demanar a Esquerra que assumeixi responsabilitats polítiques, segons ha admès a Catalunya Informació.

"No portaré mai això a fiscalia, però això no vol dir que doni aquest tema per oblidat. El que demano és aquesta responsabilitat política i, per tant, aniré fins al final perquè aquesta hi sigui. Crec que algú ha d'assumir aquestes responsbailitats".

Bonvehí ha explicat que fins i tot ha pensat de deixar el càrrec i que ha estat una decisió molt meditada. En aquest sentit, ha afirmat que ha canviat d'opinió perquè prefereix no judicialitzar el cas que ha tensionat aquesta última setmana les relacions amb Esquerra Republicana. Amb aquesta marxa enrere, Bonvehí vol evitar perjudicar Junts pel Sí.

"Mai voldria perjudicar les relacions que hi ha d'haver en aquest moment entre partits independentistes i sobretot afectant i posant cap ombra de dubte en el procés independentista i dins de Junts pel Sí".

Els republicans -en un comunicat- van negar divendres tenir res a veure amb la gravació i filtració de la conversa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut