Barcelona

El govern aixeca les mesures de sequera al sistema Ter-Llobregat

El sistema Ter-Llobregat torna a la normalitat després d'un any i mig de mesures excepcionals per la sequera. El Consell de Govern d'aquest dimarts ha decidit aixecar les mesures que es mantenien vigents en aquests dos rius. Tot i això, també s'ha decidit prorrogar el decret de sequera per la situació de la Muga, que està només al 22% de la capacitat.

Actualitzat
Fa vuit mesos, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, admetia als micròfons de Catalunya Ràdio que havia resat a la Moreneta per demanar-li que plogués. Era el mes d'abril. Ara, el govern ha aixecat les mesures de sequera que encara eren vigents per a la conca dels rius Ter i Llobregat. Són les conques que abasteixen els 5,5 milions d'habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara estan al 73% de la capacitat i per això s'han aixecat les restriccions vigents des de fa un any i mig.

I és que les pluges de la primavera passada i de la tardor han permès, segons el govern, el canvi radical en la situació de sequera que es vivia fa un any i mig a Catalunya i que va obligar a aprovar un decret sobre sequera per intentar estalviar aigua en aspectes no essencials de la vida quotidiana com fonts ornamentals i piscines.

L'única zona de Catalunya on encara està activat el decret de sequera és en una part de l'Empordà. La conca del riu Muga està al 22% de la capacitat i per això s'hi mantenen les restriccions en l'ús d'aigua potable. Tot i això, el Departament de Medi Ambient assegura que el subministrament d'aigua per a les 100.000 persones d'aquestes comarques està garantit. Si no plogués, però, a la primavera del 2009 aquesta conca podria entrar en situació d'emergència.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut