Seguidors de la cantant fent cua per entrar a un concert de la gira "The Eras Tour" a Estocolm (TT News Agency/Pontus Lundahl via REUTERS)

Denuncien que als concerts de Taylor Swift a Madrid prohibeixen entrar-hi menjar i beguda

L'organització de consumidors Facua recorda que Consum va avalar que es pogués entrar amb menjar i beguda al cinema

RedaccióActualitzat

L'associació de consumidors Facua ha denunciat l'empresa promotora dels concerts que Taylor Swift farà a l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid els pròxims dies 29 i 30 de maig. Consideren que la condició de no permetre al públic l'accés al recinte amb menjar o beguda és una "clàusula abusiva".

Segons explica l'entitat, a la pàgina web de la promotora --l'empresa de Bilbao Lastur Bookin SL-- s'especifica que en aquests esdeveniments estarà prohibit l'accés amb menjar i beguda des de l'exterior.

Un concert del "The Eras Tour", fa uns dies a Estocolm (Reuters/Christine Olsson/TT News Agency)

És per això que Facua espera que els organismes competents davant dels quals ha presentat la denúncia --Comunitat i Ajuntament de Madrid-- instin l'empresa a anul·lar aquesta clàusula i a aclarir als usuaris que no n'impedirà l'entrada.

Fans de la cantant fent cua per entrar en un concert de la seva actual gira (TT News Agency/Pontus Lundahl via Reuters)

Facua recorda en un comunicat el que diu la llei en l'article 82 del Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre:

"Es consideraran clàusules abusives totes aquelles estipulacions no negociades individualment i totes aquelles pràctiques no consentides expressament que, en contra de les exigències de la bona fe, causin, en perjudici del consumidor i usuari, un desequilibri important dels drets i obligacions de les parts que es derivin del contracte".


El precedent dels cinemes

L'associació també ha explicat que l'antiga Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) va publicar el 2016 un informe relacionat amb aquest mateix assumpte, en aquella ocasió amb la prohibició en cinemes, on concloïa que existia una "clàusula abusiva":

"El consumidor es veu privat de la prestació principal, de forma injustificada, havent abonat l'entrada, basant-se en una limitació imposada unilateralment respecte a un servei accessori que no ha sol·licitat, i tenint en compte que l'activitat bàsica de l'empresa no és la venda i distribució de menjar i beguda".

En aquest sentit, hi ha el precedent dels Multicines España a Zafra, a Badajoz. Arran d'una denúncia també de Facua, l'Institut de Consum d'Extremadura va imposar l'any 2019 una sanció de 3.000 euros a l'empresa responsable d'impedir l'accés de menjar i beguda al cinema.

Tot i això, ara com ara aquesta pràctica continua sent habitual a molts cinemes, concerts i festivals de música.

Una parada de marxandatge de Taylor Swift als exteriors d'un dels concerts de la gira "The Eras Tour" (TT News Agency/Pontus Lundahl via Reuters)

Tampoc bateries portàtils a Lisboa

D'altra banda, diversos seguidors de Taylor Swift han denunciat a les xarxes que en els concerts de la cantant a Portugal, previstos per aquest mateix cap de setmana, no es permet l'accés al recinte amb bateries portàtils.

La mesura de l'empresa promotora, que va acompanyada d'un llarg llistat de limitacions, ha provocat crítiques a les xarxes socials de nombrosos fans de la cantant que no entenen les raons d'aquesta prohibició.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut