Aspecte de l'estació de Vic a primera hora del matí de dilluns 17 de juny després de recuperar la freqüència habitual
Aspecte de l'estació de Vic a primera hora del matí de dilluns 17 de juny després de recuperar la freqüència habitual

Rodalies recupera avui el servei de l'R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure

Un mes després del robatori de cable a Montcada Bifurcació, el bon resultat de les proves d'aquest diumenge permetrà recuperar les freqüències i recorreguts habituals

RedaccióActualitzat

El servei de Rodalies de Catalunya ha tornat aquest dilluns amb les freqüències i recorreguts habituals que estaven afectats pel robatori de cable de fa un mes a Montcada Bifurcació.

Pel que s'ha pogut comprovar, han tornat els trens amb certa tranquil·litat i amb alguns retards de bon matí, en estacions com la de Sants, a Barcelona, o la de la Garriga. Retards que, en tot cas, no superen els 10 minuts.
 

 

Proves prèvies i normalització

Segons ha informat Renfe, després dels "resultats satisfactoris" en les simulacions comercials que s'han fet aquest diumenge, aquest dilluns s'ha pogut recuperar el servei ferroviari habitual de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies de Catalunya.

En general, s'ha constatat certa cautela i combois més buits del que era habitual abans de l'incident.

Pels usuaris, com deien alguns a l'estació de Vic, avui també és un dia de proves:


Aquests són els horaris dels primers trens del matí en aquestes tres línies:

l'R3 el primer tren sortirà a les 05.54 de l'Hospitalet en direcció a la Tor de Querol-Enveig. En l'altre sentit, el primer comboi sortirà de Puigcerdà a les 05:29 en direcció a l'Hospitalet de Llobregat.

A l'R4 els primers combois sortirà de Sant Vicenç de Calders a les 05.00 del matí i de Manresa a les 5.45.

En el cas de l'R7, el primer comboi sortirà a les 6.21 de Barcelona-Fabra i Puig i, en sentit contrari, el primer tren sortirà a les 6.50 de Cerdanyola-Universitat.

L'R12 inicia el recorregut a les 8.46 h a Lleida, amb arribada a Barcelona Sants programada a les 12.11 del migdia.

Segons precisa Rodalies, tota la informació sobre el servei en aquestes línies es facilitarà a través dels canals habituals.  
 

Més d'un mes sense servei

El passat 12 de juny va fer un mes del robatori de coure a l'estació de Montcada Bifurcació que va deixar sense servei quatre línies de Rodalies. El robatori de coure va provocar incendis en diversos túnels de Barcelona i la interrupció total de la circulació aquell dia.

Des d'aleshores, els trens han circulat amb limitacions de recorregut i també horàries que, segons Renfe, s'han d'acabar aquest dilluns. 

Durant aquest temps, els usuaris han hagut de fer en autobús o en Ferrocarrils el seu trajecte habitual. "Faig una gimcana per arribar a la feina", explicaven alguns dels viatgers.


Adif havia anunciat que aquest diumenge es normalitzaria el servei a les línies afectades pel robatori de coure, però posteriorment va fer marxa enrere i va assenyalar que el que hi hauria aquest diumenge són "simulacions comercials", és a dir, circulació de trens sense passatgers.

Alguns trams, com és el cas de l'R3 entre l'Hospitalet de Llobregat i Montcada - Ripollet, no s'han utilitzat des del passat 12 de maig, el dia del robatori de cable coincidint amb les eleccions al Parlament.

 

ARXIVAT A:
Rodalies
Anar al contingut