El crim de Riudellots: homicidi amb arma de foc al carrer en una zona urbanitzada a ple dia

No s'han localitzat els vehicles en què han marxat els agressors ni consten, de moment, detencions d'un cas que els Mossos vinculen al tràfic de drogues

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

No és només l'homicidi de Riudellots de la Selva; no és només que ha estat amb arma de foc; no és només que ha estat al carrer. És tot. I més. I és també que no és l'únic cas.

L'escenari i l'entorn del crim: lloc urbanitzat, claror de dia i una hora d'activitat laboral i social. A la via pública, sense l'aixopluc i sense la discreció que donen un lloc tancat o aïllat, com podria ser l'interior d'un habitatge o una nau. És un polígon industrial a Riudellots de la Selva on hi ha diferents empreses.

Uns trets amb arma curta, amb pistola. Un home mort. Dels que anava amb la cara destapada i sense roba o altres elements per cobrir-la. Pels vídeos que han gravat alguns testimonis, es diferencien el que podrien ser dos grups: uns homes encaputxats i amb la cara tapada, dos d'ells amb pistola, i d'altres a cara descoberta i armats amb pals llargs.

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra a Riudellots de la Selva
Dispositiu dels Mossos d'Esquadra a Riudellots de la Selva (3Cat)

En les gravacions se senten els trets. De fet, es veu el que sembla la projecció d'un tret disparat des de dins del cotxe, que fa rebentar el vidre de la finestra.

La primera hipòtesi policial ho vincula al tràfic de drogues. D'entrada, res els fa pensar en una trobada casual. Tot i que sí que pot ser sobrevinguda. Els dos cotxes en què marxen els que han disparat porten matrícula francesa.

No hi ha hagut detencions, ni consta que s'hagin trobat els vehicles, tot i que un d'ells no passa gens desapercebut, amb el parabrisa destrossat. A més de les imatges, els Mossos d'Esquadra tenen diversos testimonis perquè els aportin informació, però, en tot cas, qui pot aportar dades i context són els que han patit l'agressió. Si hi ha un rerefons criminal podria fer de barrera que hagi acabat amb un homicidi que ha estat gravat, podria facilitar-ho.

Els Mossos continuen buscant els agressors que, després del tiroteig a Riudellots de la Selva, van fugir en cotxe
Els Mossos continuen buscant els agressors que, després del tiroteig a Riudellots de la Selva, van fugir en cotxe (3Cat)

Gairebé un 19% dels 69 homicidis que hi va haver l'any passat a Catalunya es van cometre amb arma de foc i no del tipus escopetes amb llicència. Hi ha casos d'armes de guerra, com els dos homicidis de Salou al mig del carrer; en una revenja vinculada al crim organitzat establert a Marsella.

Els Mossos d'Esquadra ja fa anys que alerten que el tràfic de drogues ha comportat un augment de la violència i de l'ús d'armes de foc. L'alerta inicial estava molt connectada amb el tràfic de marihuana, però en el context actual s'hi suma la presència d'organitzacions criminals amb connexions internacionals que operen des de Catalunya o que la utilitzen com a amagatall.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut