El pantà de Sant Ponç, la setmana passada (ACN / Mar Martí)
El pantà de Sant Ponç, la setmana passada (ACN / Mar Martí)

Consulta la llista de municipis en excepcionalitat per sequera, que ja són gairebé 500

Els pobles i ciutats amb restriccions d'aigua passaran dels 224 actuals a 495, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya

Actualitzat

El govern ha doblat la xifra de municipis en estat d'excepcionalitat per sequera. Els pobles i ciutats amb restriccions d'aigua passaran dels 224 actuals a 495, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

La mesura entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) els propers dies.

Aquesta és la llista dels municipis que es troben en fase d'excepcionalitat:
 


Si fins ara estaven en situació d'excepcionalitat els sistemes del Ter-Llobregat, que abasteix l'àrea metropolitana de Barcelona, i també l'aqüifer Fluvià Muga a Girona, a partir de la publicació al DOGC s'hi inclouran set zones més de les conques internes i la mesura afectarà ciutats com Figueres, Vic, Olot i Berga.

De les 18 zones en les quals està dividit el territori de les conques internes, tres unitats estan en situació de normalitat, dues en prealerta, dues en alerta i onze en excepcionalitat.

Amb l'estat d'excepcionalitat, es redueix la dotació de reg agrícola un 40%, un 15% en usos industrials i entre un 15% i un 50% en els recreatius.

Falta d'aigua al pantà de Rialb, que abasteix el canal d'Urgell
Falta d'aigua al pantà de Rialb, que abasteix el canal d'Urgell (Europa Press / Lorena Sopena)

Les pluges dels darrers dies, que han estat "molt positives" segons el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, no han aconseguit "variar la situació dels indicadors" amb què es determina l'estat d'emergència hídrica.

"En dos dies no es resol un dèficit de 30 mesos d'aigua", ha destacat el director de l'ACA. Per poder sortir de la situació d'excepcionalitat, hauria de ploure durant tot el mes de maig com ha plogut aquest darrer cap de setmana.

Els pantans, a un 25% de capacitat

Els embassaments de les conques internes catalanes es troben al 25,33% de capacitat. L'any passat, en aquestes mateixes dates, estaven a un 58,95%, més del doble.

Aquest és l'estat dels pantans catalans, segons l'última actualització de l'estat dels embassaments de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA):

  • Darnius Boadella: 28,96%
  • Sau: 7,74%
  • Susqueda: 37,66%
  • La Baells: 25,48%
  • La Llosa del Cavall: 23,52%
  • Sant Ponç: 29,43%
  • Foix: 68,42%
  • Siurana: 7,13%
  • Riudecanyes: 7,85%

 

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut