Cas Negreira: l'Audiència dona la raó al Barça i li retira la imputació per suborn

Revoca la decisió del jutge instructor en considerar que l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres no té la condició de funcionari públic

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas Negreira. L'Audiència de Barcelona anul·la la imputació del Barça pel delicte de suborn.

El tribunal ha revocat la decisió del jutge instructor i ha acceptat el recurs presentat pel club, els expresidents Bartomeu i Laporta i la Fiscalia Anticorrupció. 

L'Audiència considera que els pagaments a José María Enríquez Negreira no poden ser investigats per aquest delicte perquè l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) no té la condició de funcionari públic.

La resolució de l'Audiència entén que l'exercici de les competències que corresponen al CTA en el qual s'integrava Negreira com un dels seus vicepresidents en el període comprès del 1993 al 2018 no és una funció, en cap cas, exercida per delegació del Consell Superior d'Esports, sinó en exercici de les que li corresponen com a pròpies de la seva activitat.

Per tot això, l'Audiència de Barcelona conclou que tampoc per participar en l'exercici de funcions públiques, com sosté l'acte impugnat, podria atribuir-se-li la condició de funcionari públic, la qual cosa al seu torn faria decaure la qualificació provisòria que conté la interlocutòria com a delicte de suborn.

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, va afegir el mes de setembre passat el delicte de suborn als de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals que la Fiscalia atribueix als investigats en el cas. El Barça i la resta d'implicats continuen investigats per aquests altres delictes.

En la mateixa resolució de l'Audiència, s'ha rebutjat la petició de l'expresident Sandro Rosell, que va demanar arxivar la causa per a ell en considerar que havia prescrit.


Comunicat del Barça

El Futbol Club Barcelona, per la seva banda, ja ha fet públic un breu comunicat on es mostra satisfet amb la resolució de l'Audiència de Barcelona. Assegura que "confirma el plantejament defensat pel club i descarta la hipòtesi del presumpte delicte de suborn".

Així mateix, el Barça afirma que manté la convicció que "a través de la justícia es podran aclarir definitivament els fets objecte de denúncia i acreditar l'absoluta innocència del club".


 

ARXIVAT A:
CorrupcióCAS NEGREIRA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut