Tòquio

Estat Islàmic anuncia que ha decapitat el segon ostatge japonès

El govern japonès no ho ha confirmat

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic assegura que ha degollat l'ostatge japonès Kenji Goto, un veterà corresponsal de guerra que el grup jihadista va segrestar a Síria.

El govern japonès ha condemnat l'execució de Goto i la difusió d'un vídeo per internet amb imatges de la mort del periodista. El primer ministre ha afirmat que el Japó mai cedirà davant dels terroristes i ha afegit que portaran l'assassí de Goto als tribunals.

En el vídeo, l'home que degolla el presoner es dirigeix al primer ministre japonès, Shinzo Abe, i l'amenaça amb més accions contra el Japó per haver donat suport a la campanya militar contra Estat Islàmic a Síria i l'Iraq.

Si es confirma la identitat del periodista, aquest seria el segon ostatge japonès que mor en una setmana a mans d'Estat Islàmic.

Fa onze dies, el grup jihadista, coincidint amb un viatge del primer ministre japonès al Pròxim Orient, va demanar un pagament de 200 milions de dòlars a canvi de no assassinar Kenji Goto. És la mateixa quantitat que el govern japonès aporta al bloc occidental per lluitar contra Estat Islàmic.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut