Ateneu la Bòbila
Ateneu la Bòbila (Adrià Goula)
Barcelona

48H Open House Barcelona 2022: consulta els espais visitables i les novetats destacades

El festival d'arquitectura ofereix aquest cap de setmana visites a més de 200 llocs repartits per 7 municipis

Irene Vaqué ReigActualitzat

La Fundació Julio Muñoz Ramonet, la Torre Mapfre o l'Escola La Mar Bella són algunes de les novetats d'aquest any del 48H Open House Barcelona

Durant aquest cap de setmana, s'ofereixen més de 200 espais per visitar gratis i la gran majoria sense inscripció prèvia. En una vintena de llocs, un 9% del total sí que cal apuntar-se prèviament i pagar 2 euros de despeses de gestió.

El festival d'arquitectura arriba a la 13a edició amb una oferta que abasta set municipis: Barcelona, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sitges i Vilassar de Dalt

En aquest cercador pots buscar els espais que s'obren al públic: 
 


Les seccions de l'Open House

L'edició d'enguany està dedicada als oficis i per això es poden visitar espais com l'Institut Provençana i el seu projecte de reaprofitament de contenidors marítims, els Vitralls Bonet, de l'Hospitalet, o l'Institute for Advanced Architecture of Catalonia, de Barcelona.

La programació Open Infraestructures permet entrar en espais com les cotxeres del Tram a Sant Joan Despí; en el marc de l'Open Social es pot anar al taller del Top Manta, a Can Batlló, i amb l'Open Green, a l'habitatge passivhaus de Barcelona, entre altres. 
 

11 novetats destacades de l'Open House 2022 

Aquestes són algunes de les novetats que l'organització destaca de l'edició d'enguany i les ressenyes que en fa.
 

Cloudworks La Rambla-Drassanes-Torre Colom

Diumenge de 10 a 19 h
Carrer del Carme, 84, Barcelona

 

Espai d'oficines situat a les plantes 15, 23 i 24 de l'edifici de Torre Colom.

El projecte per a les oficines crea un espai obert al voltant del nucli central. El conjunt és una oficina innovadora, amb espais diàfans, espais de servei i coworking, i una espectacular terrassa amb vistes panoràmiques. 

 

Col·legi Notarial de Catalunya 

Diumenge de 10 a 19 h
Carrer del Carme, 84, Barcelona

Col·legi del Notariat
Col·legi del Notariat (Antonio Navarro Wikmark )

La construcció de la seu del Col·legi de Notaris de Catalunya es pot definir en tres etapes: la darrera, l'any 1992, quan es du a terme un projecte unitari de reforma i ampliació que relliga els dos edificis (retornant la importància al pati central) i s'estableix un nou diàleg entre el que és clàssic i la modernitat.
 

Casa de les Punxes - Cloudworks 

Dissabte de 10 a 19 h
Avinguda Diagonal, 420, Barcelona

Terrassa de la Casa de les Punxes
Terrassa de la Casa de les Punxes-Cloudworks (Cloudworks)

Les oficines Casa de les Punxes, un espai col·laboratiu i d'esdeveniments, ocupen tres plantes d'aquest edifici: a la planta baixa s'hi ubica el lobby amb una zona de treball flexible; a la segona planta, l'office (amb oficines privades i espai de coworking), i a la tercera planta, la terrassa.
 

Palau Montaner (Delegació del govern espanyol)

Dissabte de 10 a 19 h (visites amb inscripció)
Carrer de Mallorca, 278, Barcelona

Interior del Palau Montaner (seu de la delegació del govern espanyol)
Interior del Palau Montaner (seu de la delegació del govern espanyol)(Grupo Noga)

Edificació aïllada, referent de palau exempt de l'Eixample dels primers anys, que va començar l'arquitecte Josep Domènech i Estapà (estil eclèctic i sobri) i van acabar els arquitectes Lluís Domènech i Montaner i Antoni Maria Gallissà (espais interiors i coronament de l'edifici).


Residència d'estudiants a Pedralbes 

Dissabte de 15 a 19 h
Av. d'Esplugues, 102, Barcelona

Residència d'estudiants de Pedralbes (SBDA Batlle i Roig)

Aquest projecte de residència d'estudiants pot explicar-se a partir de quatre conceptes: organització volumètrica del conjunt, incorporació de diferents zones comunes, adaptació a l'entorn a través de les façanes i sostenibilitat del projecte.

 

Ateneu la Bòbila i Plaça Sóller

Diumenge de 10 a 19 h
Carrer de l'Estudiant, 1, Barcelona

Ateneu la Bòbila
Ateneu la Bòbila (Adrià Goula)

Projecte de reforma i ampliació de l'equipament existent de l'Ateneu la Bòbila i de reurbanització del parc de la Plaça Sóller en una intervenció que es treballa de manera conjunta. D'una banda, busca la integració a l'entorn, i de l'altra, el projecte del parc el fa permeable al barri i crea un nou espai públic inclusiu, accessible i segur.

 

Torre MAPFRE 

Dissabte de 10 a 19 h (visites amb inscripció)
C. de la Marina, 16 Barcelona

La Torre Mapfre
La Torre Mapfre (OHB)

La Torre Mapfre és un gratacel de 43 plantes i 154 metres d'alçària que, juntament amb la torre veïna, s'han convertit en fites visuals de la ciutat. La construcció de la torre es resol amb un nucli central de formigó armat, un perímetre de pilars retirat del pla de façana i vidres inclinats per al tancament.
 

Casa Tosquella 

Dissabte i diumenge de 10 a 19 h
Carrer de Vallirana, 93, Barcelona

La Casa Tosquella
La Casa Tosquella (Ajuntament de Barcelona)

Torre d'estiueig de 1889, reformada per l'arquitecte Eduard M. Balcells el 1906 qui emprà un llenguatge eclèctic, mesclant influència neoàrab amb la tradició catalana, tot i que es considera estilísticament modernista. Actualment, està previst que es converteixi en un casal per a la gent gran.


Fundació Julio Muñoz Ramonet

Dissabte i diumenge de 10 a 19 h
Carrer de Muntaner, 282, Barcelona

Els jardins de la Fundació Muñoz Ramonet
Els jardins de la Fundació Muñoz Ramonet (Bcn.cat/Vicente Zambrano González)

Aquesta finca, que es manté pràcticament intacta de quan Sant Gervasi de Cassoles era un nucli de cases unifamiliars envoltades de jardí, conserva la casa principal, una torre i el jardí originals. La casa principal té un aspecte noble, entre modernista i classicista, i una
façana a jardí molt ornamentada.
 

Escola La Mar Bella 

Dissabte de 10 a 19 h
Plaça de Sant Bernat Calbó, 2 Barcelona

Escola Mar Bella
Escola Mar Bella (Aitor Estévez )

Projecte resultant de la reforma i ampliació d'una escola existent que s'estructura en tres volums connectats entre ells. Constructivament, s'utilitzen solucions senzilles (executades amb formigó, fusta, tendals enrotllables tèxtils...). Energèticament, l'edifici es concep amb un consum energètic gairebé nul (classe A)

 

CAP Víctor Català

Diumenge de 11 a 14 i de 17 a 20 h
Carrer Amèlia, 1, Premià de Dalt

CAP Víctor Català
CAP Víctor Català (Gregori Civera)

Projecte de secció clàssica de tres naus, semblant a la d'una capella, que s'adapta a l'escala de l'entorn i qualifica l'espai interior: des de fora, l'edifici es protegeix de les vistes amb una façana opaca cap a la carretera; a l'interior, el programa s'organitza a peu de carrer, en un esquema de dues línies de consulta que emmarquen un espai central.

Pots consultar el mapa del 48H Open House per veure'n totes les ubicacions. 

 

ARXIVAT A:
Arquitectura
Anar al contingut