Gaza

Israel bombardeja Gaza en resposta al llançament de coets que va provocar un mort

Israel ha castigat la Franja de Gaza amb nous bombardejos hores després que un coet Qassam llançat des de territori palestí matés una persona d'origen tailandès en un atac reivindicat pel grup Brigades d'Ansar al Sunna, vinculat a la xarxa terrorista Al-Qaeda. Els raids aeris s'han centrat en els túnels de contraban a la frontera amb Egipte, una foneria i dues àrees deshabitades prop de Khan Yunis. L'atac ha deixat dos ferits lleus, segons fonts palestines. Els dirigents israelians ja havien advertit que el projectil contra un quibuts del sud del país representava una escalada seriosa i tindria resposta, una acció que ha deixat la primera víctima mortal a Israel després de 14 mesos.

Actualitzat
El bombardeig de l'exèrcit israelià sobre un suposat objectiu milicià al sud de la Franja en resposta a l'agressió des de territori palestí ha tingut lloc hores abans de l'arribada aquest cap de setmana a Jerusalem del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i de l'enviat especial de Washington, George Mitchell, amb l'objectiu de llimar les diferències que últimament han sorgit entre dos aliats tradicionals: els EUA i Israel.

Mitchell va suspendre la seva visita després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, afirmés que Israel seguirà construint a Jerusalem, anunci que va coincidir amb la visita al país del vicepresident nord-americà, Joe Biden.
Anar al contingut