Jerusalem

Primer mort en 14 mesos a Israel per un míssil palestí en plena visita d'Ashton

Un coet llançat des de Gaza ha mort un immigrant de nacionalitat tailandesa que treballava en un quibuts a Israel. Es tracta de la primera víctima mortal al país en un any pels míssils palestins i coincideix amb la visita de la cap de la diplomàcia de la UE, Catherine Ashton, a la zona. Ashton, de visita oficial a Israel, és el càrrec occidental més alt que visita la franja palestina des que Hamas va pujar al poder el juny del 2007.

Actualitzat
La cap de la diplomàcia de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha arribat aquest matí a Gaza, on es reunirà amb els responsables de l'ONU. Ashton ha estat rebuda aquest matí a Jerusalem pel president israelià, Shimon Peres, i a la tarda es desplaçarà a Ramallah, on s'entrevistarà amb el primer ministre palestí, Salam Fayyad.

L'objectiu de l'alta diplomàtica europea és donar suport internacional als intents que israelians i palestins engeguin negociacions indirectes per reactivar el procés de pau.

Ashton es desplaçarà al vespre a Moscou, on demà es reuneix el Quartet pel Pròxim Orient. Sobre la taula, la crisi oberta amb els Estats Units per l'anunci d'ampliació d'una colònia jueva durant la visita del vicepresident nord-americà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut