Damasc

Els rebels asseguren que la guerra ja ha arribat a Damasc mentre plana l'ús d'armes químiques en el conflicte

El secretari general de l'ONU pressionarà la Xina perquè retiri el seu suport al règim de Síria. El primer ministre turc farà el mateix amb Rússia. Sobre el terreny, els rebels asseguren que la guerra ja ha arribat a Damasc.

RedaccióActualitzat
La comunitat internacional redobla esforços per aïllar el règim de Síria, que ja combat contra els rebels a la mateixa capital del país, Damasc. Aquest dimecres el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, viatja a la Xina, on es preveu que insti el president, Hu intao, a abandonar el seu suport a Bashar al-Assad. D'altra banda, el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, viatja a Rússia, l'altre aliat de Síria, també per convèncer Moscou d'abandonar Al-Assad. Aquesta visita arriba després de la visita de l'enviat de l'ONU, Koffi Annan, que va acabar sense fruits.

Mentrestant, sobre el terreny els rebels asseguren que han portat la guerra a dins de Damasc mentre que el règim manté que només són ràtzies esporàdiques.

En qualsevol cas, els combats afecten diferents barris de la ciutat i han arribat fins i tot a zones del centre. Pels rebels, es tractaria de la batalla final contra Al-Assad, amb combats que afecten edificis oficials del règim. Algunes informacions situen els combats a poc més de dos quilòmetres del palau presidencial.

El contagi de la violència a gairebé totes les zones del país ha portat el Comitè Internacional de la Creu Roja a declarar l'estat de guerra civil al país. El seu portaveu, Hicham Hassam, s'ha referit als combats sirians com "un conflicte armat no internacional al país", la qual cosa vol dir que, a partir d'ara, els bàndols enfrontats estaran sotmesos a les Convencions de Ginebra i podrien ser perseguits per crims de guerra.

L'ús d'armes químiques plana com una amenaça

En aquest clima, l'exambaixador sirià a l'Iraq, Nawaf Fares, que va desertar la setmana passada, ha advertit que el règim d'Al-Assad podria utilitzar o haver utilitzat armes químiques.

Per tot plegat, el veí de Síria, l'Iraq, ha demanat a tots els seus ciutadans que marxin del país en guerra.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut