L'Arboç

Vilafranca descarrega el 3 de 10 a dos dies de Sant Fèlix en un cap de setmana de grans castells al Catllar i l'Arboç

Actualitzat

El cap de setmana casteller ha deixat una frase en boca de tots els aficionats castellers: "Quin Sant Fèlix ens espera!". Les actuacions al Catllar i l'Arboç dels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls no han deixat cap dubte de que dimarts, si no es torcen les coses, viurem una gran diada.

Aquest migdia, la plaça de la Vila de l'Arboç ha vibrat quan els Castellers de Vilafranca han descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles, una aposta arriscada dels verds a dos dies de la cita de dimarts. Els vilafranquins han descarregat, en menys de 24 hores, sis castells de gamma extra.

 

Dissabte, al Catllar, es van apuntar el 3 de 9 amb folre i agulla, la torre de nou i el pilar de vuit, a banda d'un quatre de nou amb un folre reduït, tot pensant en alçar-lo un pis més dimarts. Avui, a l'Arboç han repetit actuació, substituint el tres amb agulla pel colós de deu pisos.

 

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que el 3 d'agost també van descarregar el 3 de 10, han deixat veure també el seu potencial descarregant el 4 de 9 amb folre i el pilar a totes dues places. Dissabte, al Catllar van signar una actuació brillant amb tres gammes extres.

A més del 4 amb el pilar, van descarregar el 5 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles i un 3 de 9 amb folre que també apuntava a assaig per posar-hi un pis més a Vilafranca. Avui s'han mostrat més conservadors i han completat l'actuació amb el 3 i el 4 de 9 amb folre.

 

 

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, que no actuarà dimarts per Sant Fèlix, també ha ofert un cap de setmana de grans castells, amb dues actuacions idèntiques al Catllar i l'Arboç. Amb tot descarregat, els liles s'han apuntat per duplicat el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 7.

Els Minyons de l'Arboç, la colla amfitriona aquest diumenge, han descarregat el 5 de 7 com a castell més destacat, a més del 3 i el 4 de 7.

Els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls també han actuat aquest cap de setmana amb la vista posada a Sant Fèlix. El terrassencs van actuar dissabte a Sitges amb el que podria ser l'actuació de dimarts amb un pis menys: 3 de 9 amb folre, 2 de 8 amb folre, 5 de 8 i pilar de 6.

Els vallencs, per la seva banda, han actuat avui a Igualada, descarregant el mateixos castells que Minyons.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut