Sánchez respon a un Feijóo envalentit per la victòria a Galícia: "Tot vostè és mentida"

La vicepresidenta del govern espanyol ha advertit a Junts que es respectarà l'ordre constitucional, després que hagin votat a favor d'una ILP perquè el Parlament català aprovi una DUI

RedaccióActualitzat

Després de les eleccions gallegues, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s'han vist per primer cop cara a cara aquest dimecres a la sessió de control del govern espanyol al Congrés. Tots dos s'han acusat l'un a l'altre de dir mentides constantment, per exemple durant la campanya electoral i sobre el suport a l'amnistia i els indults.

Primer, el líder del Partit Popular ha responsabilitzat el president del govern espanyol del mal resultat dels socialistes i li ha preguntat quina excusa s'inventaria per no parlar d'aquesta qüestió.

En la seva resposta, Sánchez ha felicitat el PP pel resultat a Galícia i per "reconèixer que l'únic camí és la reconciliació amb Catalunya".

Pedro Sánchez ha retret a Núñez Feijóo que menteixi sobre el que va dir a una quinzena de periodistes durant la campanya de les eleccions gallegues (A. Pérez Meca / Europa Press)

En aquest sentit, ha fet referència al fet que estigués obert a concedir un indult amb condicions a Puigdemont, una informació que van publicar diversos mitjans després que Feijóo es reunís de forma privada amb periodistes durant la campanya. 

"Vostè hauria aprovat l'amnistia, els indults i el que hagués calgut per ser president del govern", li ha etzibat Sánchez. I ha afegit:

"Estic disposat a donar explicacions [pels mals resultats de les eleccions gallegues], però vostè ha de tenir el coratge d'explicar als 350 diputats i diputades i als 48 milions d'espanyols el que diu en privat a 16 periodistes."

Feijóo ha retret a Sánchez "15 dies d'insults" contra ell i ha advertit: "Potser si m'hagués insultat menys hauria tret més bons resultats. Va mentir sobre el que faig, sobre el que dic i ara menteix sobre el que penso; en mentides vostè em guanya per golejada."

El líder del PP ha acusat Sánchez de mentider (A. Pérez Meca / Europa Press)

A més a més, el líder del PP ho ha aprofitat per reivindicar el seu lideratge:

"Vostè va dir que la meva caiguda seria imparable i aquí em té, dempeus."

Feijóo ha insistit a recordar-li el resultat de les eleccions, "40 a 9", en referència als escons aconseguits pel PP i el PSOE al Parlament gallec.

Novament, Sánchez li ha respost acusant-lo de mentider: "Els últims sis mesos han estat com els darrers sis anys, amb mentida rere mentida." El president li ha retret que el PP "votés en contra de revaloritzar les pensions i contra els impostos a les grans fortunes".

"L'única veritat del senyor Feijóo és que tot en vostè és mentida", ha conclòs Sánchez.

La portaveu de Junts al Congrés durant la seva intervenció (A. Pérez Meca / Europa Press)


Junts retreu a Sánchez l'infrafinançament històric a Catalunya

La portaveu de Junts, Miriam Nogueras, ha criticat que "mai cap govern ni del PP ni del PSOE" hagi "complert els compromisos de pressupost amb Catalunya".

En aquest sentit, ha recordat a Sánchez que, mentre a Madrid s'executa un 120% del pressupost, aquí se'n compleix poc més del 60%.

Per rebatre les dades dels independentistes, Pedro Sánchez ha recuperat xifres del seu govern, com les inversions en turisme, el traspàs de Rodalies i l'augment de les pensions i del salari mínim, entre d'altres.

Pedro Sánchez, al costat de María Jesús Montero, escoltant la traducció de la intervenció de Miriam Nogueras (A. Pérez Meca / Europa Press)


Montero adverteix a Junts que no estirin més la corda

Mentre el PSOE i Junts continuen negociant la llei d'amnistia després de la pròrroga acordada aquest dimarts per la mesa del Congrés, la vicepresidenta espanyola, María Jesús Montero, ha fet una advertència als independentistes.

L'endemà que Junts votés a favor de la ILP perquè el Parlament aprovi una DUI, Montero ha dit que no estirin més la corda. "L'ordre constitucional es respectarà", ha sentenciat als passadissos del Congrés.

 

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezGalíciaGovern espanyolIndultsAlberto Núñez FeijóoAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut