Feijóo s'obre a indultar Puigdemont amb condicions i després fa marxa enrere

L'indult que plantejava el PP seria amb condicions i aniria lligat al compromís de sotmetre's a la justícia

Redacció/AgènciesActualitzat

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, diu ara que no hi ha cap indult possible. D'aquesta manera, fa marxa enrere poques hores després que fonts del partit informessin que els populars estaven disposats, per primera vegada, a indultar Carles Puigdemont.

L'indult plantejat seria amb condicions: inclouria altres líders independentistes, aniria lligat al compromís de sotmetre's a la justícia, mostrar penediment i assegurar que no es tornarà a la via unilateral.

Després de mesos d'oposició a la llei d'amnistia, la direcció popular considera necessari un pla de reconciliació per a Catalunya. És aquí on fonts del PP emmarquen aquesta aposta pels indults.

Però després de les crítiques rebudes, el partit s'ha afanyat a matisar, primer, i després desmentir categòricament aquesta possibilitat.

Feijóo ho ha deixat clar en un míting a Lugo en plena campanya gallega: "Seré prou contundent: jo he dit que no, vaig dir que no i segueixo dient que no a qualsevol amnistia":

"És il·legal, inconstitucional i trenca el principi d'igualtat de tots els espanyols".

El líder del PP diu que no hi ha "ni una sola de les condicions" per a l'indult. 


El PP va considerar l'amnistia

Les mateixes fonts admeten que van estudiar la petició d'amnistia de Junts durant 24 hores, però que en les converses amb la formació independentista no van plantejar l'indult. Feijóo ha dit a Galícia que el PP "va trigar menys de 24 hores a dir que no i rebutjar totalment l'amnistia".

Sobre aquesta qüestió, reconeixen que serà difícil que els jutges acabin condemnant Puigdemont per terrorisme en el cas Tsunami Democràtic. Els populars creuen que és complex demostrar que l'expresident de la Generalitat liderava les protestes després de la sentència de l'1-O, però apunten que s'ha de poder investigar.

Feijóo, amb el candidat del PP a la presidència de la Xunta, Alfonso Rueda
Feijóo, amb el candidat del PP a la presidència de la Xunta, Alfonso Rueda (EFE/Lavandeira jr.)

Què diu Puigdemont?

Carles Puigdemont, un dels directament afectats pel gir de guió dels populars, de moment manté el silenci. Però només fa dos dies exposava en una llarga carta a les xarxes socials que, si haguessin fet Feijóo president, no passaria res del que està passant, com la nova ofensiva judicial per terrorisme i la trama russa.

I acabava amb un avís: "Tot se sabrà."  Una advertència que fonts de Junts relacionen amb el canvi de posició dels populars.
 

Puente: "No sabíem que Feijóo ho reconeixeria tan aviat"

Des del PSOE, han celebrat el canvi de posició del PP. El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha dit que sabien que el temps els acabaria "donant la raó", però que no sabien "que Feijóo ho reconeixeria tan aviat":


El portaveu de Sumar al Congrés dels Diputats, Íñigo Errejón, ha qualificat d'"hipocresia" que el PP es plantegi ara un indult i ha apuntat que, pels populars, "l'única norma és governar ells, com sigui": 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPPCarles PuigdemontIndultsAlberto Núñez Feijóo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut