Carles Puigdemont al Congrés Fundacional de PDC
Carles Puigdemont al Congrés Fundacional de PDC
Barcelona

Puigdemont dóna la benvinguda al Partit Demòcrata Català: "M'exalta el nou i m'enamora el vell"

RedaccíóActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tancat el Congrés Fundacional del Partit Demòcrata de Catalunya. En un discurs breu, Puigdemont ha citat Josep Vicenç Foix per celebrar el naixement del nou partit: "M'exalta el nou i m'enamora el vell."

Puigdemont ha explicat que parlaria com a president de la Generalitat i no pas com "l'associat número no sé quin". Puigdemont argumenta que "no ha pogut dir tot allò que tenia ganes de dir". Tot i això ha assegurat que el partit ha fet un "treball magnífic" i que s'ha suat fundació:

"Heu suat fundació com es suen avui fundacions de les organitzacions en els temps que ens toca viure. És a dir, amb molta transparència: ens heu permès que assistíssim en directe a la tria del nom del partit polític."

Puigdemont ha destaca també la participació i la innovació del congrés. Assegura també que ha vist molt de compromís amb el país:

"El Partit Demòcrata Català vol ser l'instrument útil al servei del país a través del seu compromís amb la democràcia, la llibertat nacional i amb la societat i el món, també amb el món, no només la societat catalana. També el món amb el qual aspirarà relacionar-se. Vol ser un instrument útil a través de bones pràctiques a l'hora de fer política i a l'hora d'assumir responsabilitats institucionals."

Puigdemont ha fet una crida a posar el partit acabat de crear a disposició del govern, del Parlament i de la societat catalana per portar a terme el compromís "insubornable" de la independència.

El president de la Generalitat també ha contrastat la "radicalitat democràtica" del catalanisme amb la "cultura política" on "s'abusa del poder" i els recursos públics "són posats al servei d'un combat il·lícit contra les idees dels altres", en al·lusió a l'anomenat "Fernándezgate".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut