Barcelona

La ponència ideològica de la nova CDC descarta la DUI i aposta per un estat en forma de república

La independència incrementa la seva presència en el document tot i que ja hi apareixia

RedaccióActualitzat

La polèmica pel nom de la nova formació ha tornat a centrar la segona jornada del congrés per refundar CDC, però mentrestant el partit ha fet feina a les altres dues comissions: la ideològica i l'organitzativa. També hi ha punts polèmics.

La comissió ideològica debat sobre la possible introducció del terme "independència". El concepte incrementa la seva presència en el document tot i que ja hi apareixia

La comissió també ha descartat incloure la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) com a possibilitat per assolir l'estat propi. No s'ha plantejat de moment res sobre un Referèndum Unilateral d'Independència.

El coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sànchez, ha explicat que s'ha afegit la precisió que l'estat català que persegueix el nou partit ha de tenir forma de república.

"S'ha incorporat que el model d'estat és la república, com no podia ser d'una altra manera. No hem defensat mai que Catalunya tingui rei o reina."

Sànchez ha explicat que tot allò que s'ha anat incorporant no és tant en contraposició al text inicial, sinó per ampliar-lo i puntualitzar alguns aspectes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut