Mercenaris de Wagner comencen a entrenar l'exèrcit bielorús després de la revolta fallida

És el primer signe visible de l'acord entre Prigojin i el Kremlin per acabar amb la rebel·lió del 24 de juny

RedaccióActualitzat

Els soldats mercenaris del grup Wagner ja han començat a entrenar l'exèrcit de Bielorússia. Ho ha anunciat el Ministeri de Defensa bielorús, que ha detallat que l'entrenament es fa en una base militar al sud-est de la capital, Minsk.

Davant totes les preguntes sense resposta després de la rebel·lió de Wagner del 24 de juny, aquesta és de les poques certeses de què l'acord que la va aturar s'està implementant.

Després de tres setmanes, és el primer símbol visible que els mercenaris són a Bielorússia. El dia del motí, el Kremlin va arribar a un acord amb el líder de Wagner, Ievgueni Prigojin, perquè aturessin la rebel·lió i els va oferir marxar a Bielorússia per estalviar-se càrrecs legals.

Aquell dia, Wagner va aconseguir el control de la ciutat de Rostov del Don i va arribar fins a 200 quilòmetres de Moscou. El president rus, Vladímir Putin, va arribar a dir que la rebel·lió dels mercenaris podria haver portat Rússia a una guerra civil.  De fet, qui va mediar aquest acord va ser el president bielorús, Aleksandr Lukaixenko.

Soldats de Wagner entrenant l'exèrcit de Bielorússia
Un soldat de Wagner instruint l'exèrcit bielorús (Ministeri de Defensa de Bielorússia / Reuters)

Les imatges dels mercenaris entrenant els soldats bielorussos les ha fet públiques el ministeri de defensa bielorús, el mateix dia que el Kremlin ha dit que "s'ha de revisar l'estatus de Wagner" a Rússia. Estan valorant legalitzar les empreses militar privades, inclòs el grup Wagner, que actualment no està permès malgrat la seva participació a la guerra d'Ucraïna.

A les imatges es pot veure almenys un dels mercenaris identificat amb la imatge d'una nina russa al casc, un símbol que fan servir alguns dels mercenaris.

El ministeri de defensa bielorús ha detallat que "els soldats aprenen a moure's en el camp de batalla i a tirar, adquireixen coneixements d'entrenament d'enginyeria i medicina".

Més enllà, en el pla estrictament militar, l'exèrcit bielorús posa al dia unes vetustes unitats que fa dècades que no entren en combat.

Soldats de Wagner entrenant l'exèrcit de Bielorússia
Els entrenaments de Wagner a l'exèrcit rus són l'únic símbol visible que l'acord amb el Kremlin s'està implementant (Ministeri de Defensa de Bielorússia / Reuters)

Combats a Ucraïna

Mentrestant, a Ucraïna continuen els combats. L'exèrcit ucraïnès assegura que continuen ocupant terreny a la riba est de riu Dnipró, i que han avançat dos quilòmetres en diversos trams del front sud.

Però el govern ucraïnès ha reconegut, de nou, que la contraofensiva va més a poc a poc del que esperaven.

Per Moscou, una mostra de resistència, segons el president rus, Vladímir Putin:

"Sí, els míssils de llarg abast causen alguns danys, però no tenen efectes crítics ni són decisius al camp de batalla"

Per Washington, una situació temporal, segons el president nord-americà, Joe Biden:

"No crec que Rússia pugui mantenir i sostenir la guerra en el temps, a causa de la falta de recursos i capacitats"

Al front de l'est, les posicions es mantenen amb poques variacions. Avançar les línies de forma sostinguda és l'objectiu de la contraofensiva que encara no ha viscut -diuen els ucraïnesos - el seu moment de força.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaBielorússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut