Ankara

L'oposició exigeix transparència i explicacions a Erdogan per l'atemptat a Ankara, amb 95 morts

Les víctimes participaven en una manifestació convocada precisament per partits i sindicats d'esquerres i organitzacions prokurdes

RedaccióActualitzat

Transparència i explicacions. L'oposició turca i les formacions prokurdes han reaccionat al pitjor atemptat de la història recent de Turquia. Reclamen que hi hagi una investigació i que el president Recep Tayyip Erdogan sigui transparent en unes setmanes clau abans de les eleccions

Els opositors han tornat a sortir al carrer per protestar contra el govern d'Erdogan. Els manifestants volen saber l'autoria de l'atemptat, però també els motius que l'han provocat.

Les manifestacions es fan sota una gran vigilància policial i algunes han estat bloquejades per la policia. Aquest dissabte al matí, la policia ha carregat contra la marxa en record de les víctimes. La manifestació, en què s'han sentit crits com "Erdogan, assassí" i "Govern, dimissió", ha acabat a cops de porra i amb gasos lacrimògens.

 

Les forces de seguretat han aixecat barricades a tots els carrers que porten a la plaça on hi va haver l'atemptat. La policia ha impedit en un primer moment el pas a les delegacions de partits i organitzacions que es volien concentrar al lloc. Finalment els ha deixat accedir.

A la tarda, la policia ha tornat a dispersar una marxa de prokurds, aquest cop a Diyarbakir. Ha fet servir gasos lacrimògens i bales de goma.

 

Les sospites de l'atemptat

L'atemptat a Ankara ha deixat un balanç d'almenys 95 morts i 200 ferits. Les víctimes participaven en una manifestació convocada precisament per partits i sindicats d'esquerres i organitzacions prokurdes.

Molts manifestants veuen la mà fosca del govern de Recep Tayyip Erdogan darrere de l'atemptat, que es produeix a només tres setmanes de les eleccions legislatives. Acusen Erdogan de tenir lligams amb Estat Islàmic i de no haver fet res per la seguretat dels manifestants prokurds que ahir van saltar pels aires a Ankara.

L'executiu, que inicialment no descartava cap hipòtesi, inclosa la guerrilla kurda del PKK, diu ara que tot apunta a Estat Islàmic.

Després de l'atemptat, el PKK ha anunciat un alto el foc unilateral que durarà fins que passin les eleccions legislatives.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut