Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu

Llarena denega a Rull i Turull sortir de presó per prendre possessió com a consellers

RedaccióActualitzat

El jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem ha denegat la llibertat als diputats Jordi Turull i Josep Rull per assistir a la presa de possessió com a consellers.

Considera que hi ha risc de reiteració delictiva "potenciada" després que Quim Torra hagi declarat la seva intenció de continuar amb el procés.

Aquesta és la interlocutòria dictada per Llarena: 

 

 

Segons el decret de nomenaments publicat dissabte, Jordi Turull ha de ser el nou conseller de la Presidència, com ja va ser-ho entre el 14 de juliol i el 27 d'octubre de 2017.

Josep Rull, per la seva banda, repetiria com a conseller de Territori i Sostenibilitat, el càrrec que va tenir entre el 14 de gener del 2016 i el 27 d'octubre de 2017.

Tots dos, com el president Puigdemont i la resta de consellers del govern, van ser cessats per Mariano Rajoy el 28 d'octubre, en aplicació de l'article 155, aprovat pel Senat amb el suport del PP, el PSOE i Ciutadans.

 

Aquest decret de nomenaments no ha estat publicat pel govern espanyol en el DOGC, com correspondria fer, amb l'argument que n'està estudiant la viabilitat perquè inclou el nomenament de Rull i Turull, dos diputats empresonats, i de Toni Comín i Meritxell Serret, dos exconsellers que són a Bèlgica.

La decisió de Rajoy de no publicar els nomenaments al DOGC ha rebut el suport del PSOE i de Ciutadans.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut