Barcelona

Jordi Sànchez creu que l'ANC ha de recuperar un paper determinant al procés per garantir que no s'allarga

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional de Catalunya vol tancar ferides i recuperar el seu paper determinant en el procés. És el missatge que envia el nou president, el reelegit Jordi Sànchez.

Sànchez ha passat pels estudis de Catalunya Ràdio i pel plató del canal 3/24 poques hores després d'haver estat reelegit president de l'ANC.

A "El suplement", Sànchez s'ha compromès a pressionar els partits sobiranistes perquè compleixin els terminis per arribar a la independència de Catalunya. El reelegit president creu que l'ANC ha de recuperar el seu paper determinant en el procés, i que els terminis no es poden allargar eternament:

"El procés l'hem d'anar tancant. Ho tenim tot a punt i, per tant, el com ho fem i quan ho fem ha de ser sempre en funció del que a nosaltres ens doni els trumfos més grans"

Sànchez, assegura que l'ANC no ha cedit mai a les pressions dels partits polítics, que han existit.

Mediatitzar els debats, "un error"

Jordi Sànchez ha admès, com ja ho va fer en el primer discurs de reelecció, que l'ANC ha comès errors. El president de l'Assemblea assegura que "s'ha fet una excessiva exposició mediàtica dels debats que són normals":

"L'error més important que s'ha comès en els últims temps ha estat la mediatització de les polèmiques. Els mitjans de comunicació tenen l'obligació de buscar la notícia i hem de ser conscients que amb segons quines declaracions podem alimentar la sensació d'enfrontaments"

Sànchez ha lloat la pluralitat del Secretariat de l'ANC i ha fet referència a la petició de la seva rival per assolir la presidència, que ja va demanar unitat. Liz Castro va dir que "una casa dividida no es pot aguantar".

El president de l'Assemblea afirma que la diversitat que hi ha a l'ANC no es pot convertir en debilitat, sinó que s'ha d'utilitzar per construir un estat plural.

Llibertat d'expressió, "amenaçada"

Sànchez també ha assegurat que la llibertat d'expressió està amenaçada a Espanya, tant pel cas de les estelades com el de la multa a la periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer.

El president de l'ANC ha justificat que proposessin repartir banderes escoceses a la final de la Copa del Rei davant el temor que el govern espanyol els pogués aplicar a Madrid les noves disposicions de la llei mordassa si recomanava anar-hi amb les estelades, malgrat la prohibició.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut