Ripoll

Jordi Sànchez repeteix com a president de l'ANC i Liz Castro demana unitat

La reunió del Secretariat també ha escollit com a vicepresidenta Natàlia Esteve, com a tresorer Marcel Padrós i Eulàlia Subirà com a secretària

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez continuarà com a president de l'Assemblea Nacional de Catalunya un any més. Sànchez ha obtingut el suport majoritari del secretariat en una jornada que s'ha allargat més del previst.

Sànchez s'ha imposat a Liz Castro per una majoria qualificada de 40 vots a 35. El Secretariat Nacional de l'Assemblea ha decidit optar per aquest model després de la impossibilitat de cap dels dos candidats d'assolir la majoria de dos terços (50 vots) que estava prevista.

El resultat final és el de la segona votació. En la primera, Jordi Sànchez i Liz Castro tampoc han assolit els 50 vots. Sànchez n'ha obtingut 42 i Castro, 33. Per segon cop, Sànchez s'imposa a Castro tot i que aquesta va ser la més votada en les eleccions al Secretariat de l'Assemblea de fa una setmana.

Padrós i Esteve, tresorer i vicepresidenta

L'Assemblea Nacional de Catalunya ha celebrat el primer plenari dels membres del nou Secretariat Nacional a Ripoll. Hi han assistit 75 dels 77 membres per elegir els càrrecs de l'entitat.

La reunió del Secretariat també ha escollit com a vicepresidenta Natàlia Esteve, com a tresorer Marcel Padrós i Eulàlia Subirà com a secretària. Aquests càrrecs també han estat escollits en segona votació.

Imatge d'unitat

Jordi Sànchez i Liz Castro han comparegut conjuntament per donar els resultats de la votació. L'Assemblea ha volgut donar una imatge d'unitat.

 

Sànchez s'ha compromès a treballar per llimar discrepàncies després que les últimes setmanes l'ANC ha estat envoltada de polèmica per les diferències amb l'anomenat sector crític, al qual pertanyen Castro i Quim Torra o Antonio Baños, entre d'altres.

Castro també ha volgut tancar ferides. Ha assegurat que evitar disputes internes, potenciar la pluralitat i mantenir la unitat a l'Assemblea, amb l'objectiu d'ajudar a crear una república catalana en un termini màxim de dos anys:

"Una casa dividida no es pot aguantar. Accepto plenament els resultats."

Recta final del procés

En el seu discurs, Sànchez ha assegurat que des de l'ANC són conscients que s'encara la recta final del procés sobiranista:

"Tenim el convenciment que aquest serà l'últim Secretariat de l'ANC. Aquests dos anys seran els que ens portaran a veure la república catalana"

Dia de retards

El secretisme ha estat absolut fins a la decisió final. La decisió s'havia de saber a les dues del migdia, però s'ha anat retardant. Finalment ha estat cap a les cinc de la tarda.

Les votacions han arrencat cap a les dotze del migdia, després que l'entitat ha tractat qüestions internes que s'han allargat. El debat sobre els punts inicials a l'ordre del dia ha estat llarg.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut