Istanbul

El presumpte autor de l'atac a Istanbul és Lakhe Mashrapov, de 28 anys i natural del Kirguizistan

Ho afirma la televisió pública de Turquia el dia que la policia ha detingut la dona i els dos fills del presumpte atacant

RedaccióActualitzat

L'autor de l'atemptat de la nit de Cap d'Any en una discoteca d'Istanbul és un home de 28 anys, originari del Kirguizistan, a l'Àsia central, i que respon al nom de Lakhe Mashrapov, segons ha informat la televisió pública de Turquia. Els mitjans van filtrant detalls de l'home a qui la policia continua buscant, com ara que va combatre a Síria i que era un expert en armes de foc. Els diaris també informen que es va instal·lar el novembre passat en una ciutat del centre de Turquia amb la seva dona i els dos fills, i que la família forma part del grup de detinguts que hi ha hagut fins ara en relació amb l'atac en què van morir 39 persones.

El govern ha difós imatges de l'assaltant. Podria estar vinculat a la cèl·lula que va cometre el triple atemptat suïcida a l'aeroport Atatürk, d'Istanbul, que al juny va fer 47 morts.

El Parlament turc debatrà i votarà aquesta setmana ampliar tres mesos més l'estat d'emergència, segons ha confirmat el primer ministre, Binali Yildirim. Aquest estat d'emergència va entrar en vigor després del cop d'estat fallit del juliol passat.

Mentrestant, l'exèrcit turc assegura que ha abatut 18 combatents jihadistes i que n'ha ferit una quarantena més en combats contra Estat Islàmic al nord de Síria. Un balanç que s'ha fet públic l'endemà que el número 2 del govern turc, Numan Kurtulmus, subratllés la determinació de continuar l'operació militar engegada a Síria, després de l'atemptat de la nit de Cap d'Any en una discoteca d'Istanbul.

 

 

El govern turc interpreta l'atemptat, que es va atribuir Estat Islàmic, com una resposta a la seva ofensiva a Síria, tal com explica Kurtulmus: "Turquia és capaç de prendre tot tipus de mesures, dins i fora de les seves fronteres, i estem decidits a continuar les nostres operacions transfrontereres fins que les organitzacions terroristes no puguin fer més mal a Turquia."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut