Istanbul

Turquia busca l'autor de l'atemptat de Cap d'Any a Istanbul, que ha reivindicat Estat Islàmic

La policia ha detingut vuit presumptes implicats en aquest atac que va causar la mort de 39 persones mentre l'autor material dels fets continua fugit

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic reivindica l'atemptat de la nit de Cap d'Any a Istanbul. L'acció terrorista va causar 39 morts i 69 ferits. La massacre va tenir lloc al club Reina, una de les discoteques més populars d'Istanbul, en una zona plena de restaurants i locals nocturns força visitada per turistes i gent del país. Les forces de seguretat turques continuen buscant l'autor de l'atac, que, segons el diari "Hürriyet", podria ser originari de l'Àsia central. Aquest dilluns a la tarda s'han difos imatges del sospitós captades per una càmera de seguretat.

La majoria de les víctimes mortals són estrangeres, entre les quals hi ha una dona canadenca i ciutadans jordans, libanesos i saudites. El PKK, el Partit dels Treballadors del Kurdistan, ja va descartar aquest diumenge qualsevol implicació en aquest atemptat. Aquest matí, Estat Islàmic s'ha atribuït l'acció. Ho ha fet en un comunicat difós a través d'internet.

 

 

Aquest migdia la policia turca ha anunciat la detenció de vuit persones relacionades amb l'atac del dia 1, però l'autor del tiroteig a la discoteca Reina continua en recerca i captura. Viu o mort.

Segons el diari "HaberTürk", l'assaltant va descarregar 180 bales abans de fugir del local. Les mateixes fonts assenyalen que l'autor de l'atemptat va anar al barri d'Örtakoy en taxi i que va arribar a l'establiment cinc minuts després, on va disparar contra un guarda jurat per poder accedir al recinte. Enmig del pànic, l'agressor va deixar l'arma i la jaqueta allà mateix en el moment de fugir. La policia, però, no hi ha trobat empremtes digitals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut