Istanbul

Almenys 39 morts i 69 ferits en un atac a una discoteca d'Istanbul la nit de Cap d'Any

La massacre ha tingut lloc en una de les discoteques més populars d'Istanbul, en una zona plena de restaurants i locals nocturns força visitada per turistes i gent del país

RedaccióActualitzat

Istanbul està en alerta màxima mentre els serveis de seguretat turcs busquen l'autor de la matança d'aquesta nit a una discoteca de la ciutat.

Almenys 39 persones han mort en l'atac al local d'oci on se celebrava una festa de Cap d'Any. A més, hi ha una setantena de ferits.

A la discoteca "Reina", situada al costat europeu d'Istanbul, al barri d'Ortaköy, hi hauria en el moment de l'atac unes 700 persones celebrant el cap d'any. Algunes s'han tirat a les gèlides aigües del Bòsfor, fugint de les bales.

Tot i que en un primer moment es va dir que l'atac podia ser obra de més d'una persona, a primera hora del matí s'ha confirmat que hi ha hagut un únic atacant que ha obert foc amb una metralladora contra les persones que hi havia dins del local. Les primeres informacions apuntaven que l'atacant anava disfressat de Pare Noel, però les càmeres de seguretat mostren el sospitós vestit amb una jaqueta negra.

El ministre d'Interior turc, Suleyman Soylu, ha dit que ja s'han identificat els cossos de 21 persones i ha confirmat que, entre els morts, hi ha ciutadans de l'Aràbia Saudita, el Líban, Líbia i el Marroc

 

 

El governador d'Istanbul ha dit que l'atacant "ha disparat de forma salvatge contra persones que simplement havien vingut a celebrar el nou any".

Els testimonis de l'atac, citats pel diari Hürriyet, asseguren que l'home cridava consignes en àrab. El terrorista hauria fugit després d'obrir foc contra els assistents a la festa i ara la policia el busca. L'atacant va abandonar l'arma a la discoteca i hi ha indicis sobre la seva identitat.

Sembrar el caos

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan ha dit que l'atemptat "busca destruir la moral i sembrar el caos al país" amb atacs indiscriminats contra civils. Erdogan ha demanat que els ciutadans turcs es mantinguin units per fer front al "joc brut" del terrorisme.

El ministeri d'Exteriors i Cooperació espanyol no té constància, fins ara, que hi hagi espanyols entre les víctimes de l'atemptat. El ministeri ha activat els telèfons d'emergència consular d'Istanbul per atendre les possibles víctimes de nacionalitat espanyola.

 

 

La discoteca "Reina" és una famosa sala d'oci situada a la riba europea del Bòsfor. L'atac ha provocat el pànic entre els assistents a la festa i alguns han saltat riu. Els equips de rescat han hagut d'intervenir per salvar-los la vida.

El propietari de la discoteca ha dit a un diari local que els serveis secrets dels EUA ja havien avisat de possibles atacs una setmana abans i que s'havia reforçat la seguretat a tota aquesta zona de la ribera del Bòsfor. La policia havia fet un ampli desplegament per la nit de cap d'Any, amb uns 25.000 agents repartits per tota la ciutat.

 

El govern turc ha ordenat una apagada informativa sobre l'atac per evitar que s'estengui el pànic i surtin informacions que puguin ajudar els teroristes. No es poden publicar ni imatges dels fets ni dels equips del govern treballant sobre el terreny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut