Feijóo mira el rellotge el dia que es va aprovar l'ús del català al Congrès
Feijóo mira el rellotge el dia que es va aprovar l'ús del català al Congrès (EFE/ Juan Carlos Hidalgo)

El PP de Feijóo busca un acte multitudinari contra Sánchez, Puigdemont i l'amnistia

El líder dels populars busca un bany de masses davant una investidura que es preveu fallida i amb l'ombra d'Ayuso a l'horitzó

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

David Melgarejo

Delegat de TV3 i Catalunya Ràdio a Madrid. Excorresponsal a París.

@DavidMelgarejo_
Actualitzat

L'acte contra l'amnistia del PP a Madrid d'aquest diumenge se celebra quan ja s'està més pendent de la investidura de Pedro Sánchez que no pas de la del candidat popular, Alberto Núñez Feijóo. Quan falten dos dies per al debat al Congrés dels Diputats, el pronòstic majoritari és que l'intent del líder del PP de ser president del govern espanyol serà fallit. Però els populars evitaran per tots els mitjans llançar aquest missatge en l'acte al barri de Salamanca.

La direcció del partit convoca a manifestar-se per la "igualtat de tots els espanyols"; malgrat que el veritable motiu de l'acte sigui el "no" a les negociacions entre el PSOE de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont amb la llei d'amnistia com a principal carpeta.

Seguint amb l'estratègia d'aquests últims dies, el PP també busca amb els seus missatges i actes que la batalla ideològica en el partit socialista s'endureixi i sumar els que, dins del PSOE --animats per Alfonso Guerra, Felipe González o el president manxec Emiliano García-Page--, es puguin mostrar contraris a les negociacions entre socialistes i independentistes catalans.

L'objectiu final dels populars és difícil d'aconseguir: Sánchez s'ha fet un grup parlamentari a mida, sense lloc per als crítics. Les opcions que quatre d'ells puguin canviar el sentit del seu vot a favor de Feijóo són pràcticament inexistents; i menys encara amb una votació nominal i a peu dret.


Amb Rajoy, Aznar... i Ayuso

Aquest diumenge, el PP també intenta cohesionar el principal partit de la dreta espanyola. Als discursos de Feijóo, s'hi sumaran els dels expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar; després que la setmana passada deixés clar que la seva posició enfront l'amnistia és més radical que la manifestada fins llavors pel president popular.

Aznar va rebre de seguida el suport d'Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, qui també tindrà discurs en l'acte. La seva és una presència incòmoda per a Feijóo.

Els resultats electorals el 23J van quedar lluny dels pronosticats pels populars i el lideratge de l'expresident gallec al capdavant del PP va començar a mostrar esquerdes, enfront d'una Ayuso amb majoria absoluta a la comunitat madrilenya i aclamada per simpatitzants i militants.

A Feijóo li convé un acte multitudinari per calmar el soroll intern a les portes d'una investidura fracassada. Nous reptes per a algú amb una carrera política marcada fins ara per la victòria.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraCarles PuigdemontPedro SánchezAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut