Desplegament d'agents de la Policia Nacional davant la seu de la CUP (ACN)
Desplegament d'agents de la Policia Nacional davant la seu de la CUP (ACN)
Barcelona

Admesa la denúncia de la CUP contra el desplegament policial a la seva seu el 20S

La magistrada demana a la Policia Nacional un informe detallat per saber exactament el motiu del desplegament davant la seu de la CUP i què va passar

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 9 de Barcelona admet a tràmit la denúncia de la CUP contra el desplegament d'un centenar d'agents de la Policia Nacional davant la seva seu el 20 de setembre, segons han confirmat fonts judicials.

La magistrada ha demanat a aquest cos policial un informe detallat per saber exactament el motiu del desplegament i què va passar.

La CUP va presentar la denúncia per violació de la intimitat domiciliària i coaccions greus, i perquè els policies es van presentar a la seva seu sense cap ordre judicial, tot i que van intentar accedir al local i van requisar material de propaganda sobre el referèndum als militants sense que els entreguessin l'acta policial.

També denuncien que la policia s'hi va estar sis hores i que, en marxar, van disparar en tres ocasions contra els manifestants, amb una escopeta de bales de goma.

La Policia Nacional va estar més de sis hores davant la seu de la formació mentre centenars de manifestants es van concentrar per impedir l'entrada dels agents a l'interior de la seu del partit. Finalment, els policies van marxar sense entrar-hi. El 20 de setembre va ser la jornada de la macrooperació policial, amb escorcolls i detencions d'alts càrrecs per evitar la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut