Maria Morera i Nicolle García són les protagonistes de "Libertad"
Maria Morera i Nicolle García són les protagonistes de "Libertad"
Amb la participació de TV3

"Libertad", en el Tokyo International Film Festival

L'òpera prima de Clara Roquet, "Libertad", participarà en la 34a edició del Tokyo International Film Festival. Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora. Juntes surten de la bombolla de protecció que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou.

L'òpera prima de Clara Roquet, "Libertad", participarà en la 34a edició del Tokyo International Film Festival, el més antic d'Àsia i únic certamen japonès acreditat per la FIAPF, que se celebrarà del 30 d'octubre al 8 de novembre. És el primer llargmetratge com a directora de la coguionista de la reconeguda "10.000 km". La pel·lícula s'estrenarà en cinemes el 19 de novembre

La pel·lícula de Roquet es podrà veure en la secció World Focus, que presenta obres destacades de diversos festivals internacionals de cinema i pel·lícules que encara no s'han estrenat al Japó. La secció també mostra pel·lícules espanyoles, centreamericanes i sud-americanes en col·laboració amb el Latin Beat Film Festival. El film s'estrena en cinemes el 19 de novembre.

"Libertad", el primer llargmetratge de la guionista i directora catalana Clara Roquet (Vic, 1988), també inaugurarà la 66 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, que tindrà lloc del 23 al 30 d'octubre. El film, que es presentarà a concurs en la Secció Oficial de la Seminci, va tenir la seva "premiere" mundial a la Setmana de la Crítica de l'últim Festival de Canes -únic llargmetratge espanyol al certamen francès-, on va obtenir una calorosa acollida per part del públic i la crítica.

La pel·lícula, una producció de Lastor Media i Avalon P.C. en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar+ i Catalan Films, està protagonitzada per Maria Morera ("La vida sense la Sara Amat") i Nicolle García en els papers de Nora i Llibertat. Un repartiment que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas ("Pa negre", "Formentera Lady", "La vampira de Barcelona") i Vicky Peña, ("Olor de colònia", "Un berenar a Ginebra") i que completen Maria Rodríguez Soto ("100 metres", "La hija de un ladrón", "Els dies que vindran"), Carol Hurtado, David Selvas ("Amic amat"; "Contratiempo", "La Riera", "Les de l'hoquei"), Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla ("13 dies d'octubre") i Mathilde Legrand.

El llargmetratge suposa el salt al llargmetratge de Clara Roquet, que va iniciar la seva carrera com a guionista amb S.L.(Família), pel qual va guanyar el Premi Especial del Jurat en la 8a edició dels Premis SGAE de Guió Julio Alejandro. El seu segon guió per a un llargmetratge va ser "10.000 km" (2014), també amb la participació de TV3, escrit en col·laboració amb el director Carlos Marques-Marcet i guanyador del Premi Goya de la categoria. El film va ser, a més, un de les tres finalistes per representar Espanya als Oscars d'aquell any.

El seu primer projecte com a directora va ser el curtmetratge "El adiós" (2015), guanyador de l'Espiga d'Or en la SEMINCI, nominat als European Film Awards, estrenat al Festival Internacional de Toronto i guanyador del Gaudí al Millor Curtmetratge el 2016. El seu segon curtmetratge "Les bones nenes" (2017) va rebre el premi "Movistar+ projecte en curt" i va aconseguir la Menció Especial al Millor curtmetratge Iberoamericà al Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), entre altres.

La trama es desenvolupa durant un estiu a la Costa Brava en el qual, després de molt temps sense coincidir, la família Vidal passa les últimes vacances a la casa familiar amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer avançat. Per primera vegada a la vida, Nora (14) sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (15), la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de la seva àvia.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut