Les dues protagonistes de 'Libertad', el debut en el llargmetratge de Clara Roquet. Dilluns 7 de juny del 2021 (Horitzontal)
Les dues protagonistes de 'Libertad', el debut en el llargmetratge de Clara Roquet. Dilluns 7 de juny del 2021
Una pel·lícula amb la participació de TV3

"Libertad", de Clara Roquet, al Festival de Canes

"Libertad", l'opera prima de Clara Roquet i amb la participació de TV3, tindrà la seva "première" mundial a la 60a edició de la Setmana de la Crítica, que se celebrarà del 7 al 15 de juliol, en el marc del Festival de Canes

El Festival de Canes acull la primera pel·lícula de Clara Roquet "Libertad", que veurà la seva "première" mundial a la 60a edició de la Setmana de la Crítica d'aquest certamen. El festival se celebrarà del 7 al 15 de juliol.

La pel·lícula, que té la participació de TV3, està protagonitzada per María Morera ("La vida sense la Sara Amat") i Nicolle García en els papers de Nora i Llibertat. Un repartiment que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas ("Pa negre", "Formentera Lady", "La vampira de Barcelona") i Vicky Peña, ("Olor de colònia", "Un berenar a Ginebra") i que completen Maria Rodríguez Soto ("100 metres", "La hija de un ladrón", "Els dies que vindran"), Carol Hurtado, David Selvas ("Amic amat"; "Contratiempo", "La Riera", "Les de l'hoquei"), Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla ("13 dies d'octubre") i Mathilde Legrand.

"Libertad" suposa el salt al llargmetratge de Clara Roquet, coguionista de "10.000 km", pel·lícula amb la participació de TV3, per la qual va rebre al costat de Carlos Marques-Marcet la Biznaga de Plata a millor guionista novella al Festival de Màlaga i el Premi Gaudí a millor guió. A més, ha col·laborat com a guionista amb Jaime Rosales en el seu últim llargmetratge, "Petra", també amb la participació de TV3.

El seu primer projecte com a directora va ser el curtmetratge "El adiós" (2015), guanyador de l'Espiga d'Or en la SEMINCI, nominat als European Film Awards, estrenat al Festival Internacional de Toronto i guanyador del Gaudí al Millor Curtmetratge el 2016. El seu segon curtmetratge "Les bones nenes" (2017) va rebre el premi "Movistar+ projecte en curt" i va aconseguir la Menció Especial al Millor curtmetratge Iberoamericà al Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), entre d'altres.

Prèviament al rodatge, el projecte de "Libertad" va ser seleccionat al Mediterranean Sundance Lab, així com en els mercats internacionals Mia Market a Roma o el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina associat al Festival de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi ART-Kino. "Libertad" s'estrenarà en cinemes el 19 de novembre. És una producció de Lastor Media i Avalon PC, en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar+ i Catalan Films.

Sinopsi
Després de molt de temps sense coincidir a la casa d'estiu, la família Vidal passa les últimes vacances amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer. Per primera vegada a la vida, la Nora (14), sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (15), la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de l'Àngela.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

 

Anar al contingut