S'estrena "100 metros" a la gran pantalla

El primer llargmetratge de ficció de Marcel Barrena

Aquest divendres 4 de novembre s'estrena als cinemes "100 metros" als cinemes. Dani Rovira, Alexandra Jiménez i Karra Elejalde protagonitzen aquesta història de superació personal basada en un fet real. En Ramón és un publicista madrileny que ho tenia tot: bona feina, una família feliç i un futur brillant fins que li van diagnosticar esclerosi múltiple. El metge li va comunicar que, molt probablement, al cap d'un any, no seria capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón va decidir plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta: una Ironman.

Després del multipremiat documental  "Món petit", el director de la pel·lícula, Marcel Barrena, buscava un projecte amb alt nivell humà i emocional, com la història d'Albert Casals (un jove que, en cadira de rodes i sense diners, va viatjar en solitari pel món des dels 14 anys, amb una missió definitiva: arribar al racó més allunyat de casa seva: de Barcelona a Nova Zelanda). A Barrena, no li passava pel cap altra cosa que poder fer un film amb tots aquests elements, fins que, un bon dia, una nova història va trucar a la porta de casa seva per casualitat. Es deia Ramón Arroyo. Per Marcel Barrena, "el món està ple de gent extraordinària capaç de fer coses inimaginables. La gent les necessita i els que fem pel·lícules, també. I així va néixer  "100 metres", la història de superació personal més  al·lucinant que he conegut." És una producció de Filmax Entertainment amb col·laboració de Televisió de Catalunya.             

Sinopsi:
En Ramón, pare de família, viu apassionat per la feina fins que un dia el seu cos comença a fallar. Li diagnostiquen esclerosi múltiple i tots els pronòstics indiquen que al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón decideix plantar cara a la vida i s'inscriu a una Ironman (3,86 km nedant al mar, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa),  la prova esportiva més dura del planeta. Amb l'ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, en Ramón comença un peculiar entrenament en què lluitarà contra les seves limitacions, per demostrar al món que rendir-se no és mai una opció.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Marcel Barrena
Producció executiva:  Carlos Fernández, Laura Fernández i Adrià Monés
Intèrprets: Dani Rovira (Ramón), Karra Elejalde (Manolo), Alexandra Jiménez (Inma), Maria de Medeiros (Noelia), Gael Díaz (Borja), David Verdaguer (Mario), Andrés Velancoso (entrenador de gimnàs) i Clara Segura (dra. Berta)
Direcció de fotografia: Xavi Giménez

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut